Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Πέθανε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", όπου νοσηλευόταν με CoViD ο καθητητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος.

Ήταν τριπλά εμβολιασμένος, αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη και επιδεινώθηκε γρήγορα, έπειτα από τη λοίμωξη από τον ιό. Εισήχθη την Κυριακή στο "Ιπποκράτειο". Κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε Ιατρική και Επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχε πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας.

Από το 1985, ήταν καθηγητής και διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας. Tον Σεπτέμβριο του 2011 είχε εκλεγεί, για τέταρτη φορά, κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

 

 

Είχε διατελέσει σύμβουλος και εμπειρογνώμων Διεθνών Οργανισμών και είχε αναπτύξει ευρεία δραστηριότητα στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και του Ευξείνου Πόντου.

Είχε λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και ξένα Πανεπιστήμια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονταν στα Οικονομικά της Υγείας, στις Πολιτικές Υγείας και στην Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση.

Οι ακαδημαϊκές του δραστηριότητες επεκτείνονταν στην παρουσίαση εργασιών σε εθνικές και διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια, δημοσιεύσεις άρ­θρων σε επιστημονικές και ειδικές εκδόσεις στο πεδίο των Οικονομικών και της Πολιτικής της Υγείας.

Είχε χρηματίσει μέλος διοικητικού συμβουλίου σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς Δημόσιας Υγείας και διοίκησης υπηρεσιών Υγείας, όπως του European Health Care Management Asso­ciation (EHMA), του Association of Schools of Public Health in European Region (ASPHER) και του International Association of Health Economics.

Ήταν πρόεδρος του Federation for International Cooperation of Health Services and Systems Research Centers (FICOSSER) και Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ).

πηγή: ιατρονετ