Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ ΠΦΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο ΠΦΣ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο όπου του ανακοινώθηκαν μια σειρά μέτρων που αφορούν στην απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος.
Κατά τη συζήτηση επήλθε οριστική ρήξη και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση αφ ΄ενός να καταγγείλουμε όλα τα  σημεία του πακέτου μέτρων που προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο αφ΄ετέρου να σας ζητήσουμε να ακολουθήσετε τον ΠΦΣ στην οργάνωση πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων.
Οι  προτάσεις του Υπουργού ουσιαστικά εξοντώνουν και την τελευταία δυναμική που απέμεινε στο φαρμακείο, δημιουργούν χιλιάδες νέα φαρμακεία παρά τις διακηρύξεις για μείωση των δαπανών και μείωση του αριθμού τους.
Δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας στην χορήγηση των φαρμάκων αφού απελευθερώνουν το ωράριο λειτουργίας τους και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.
Ο ΠΦΣ υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των πολιτών στην άριστη φαρμακευτική περίθαλψη αρνείται κάθε παραπέρα μείωση του εισοδήματος που οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο φαρμακείου, αρνείται κάθε αντιαναπτυξιακή λογική που στέλνει μεγάλο μέρος του επιστημονικού μας κλάδου στην ανεργία, αντιστέκεται σθεναρά στην εισβολή ξένων συμφερόντων.
Ο ΠΦΣ  συγκαλεί έκτακτο ΔΣ για τη Δευτέρα με την πρόταση πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων για των οποίων την μορφή  θα ενημερωθείτε άμεσα.
Σας καλούμε να απευθυνθείτε στα τοπικά ΜΜΕ με βάση το υλικό που σας έχουμε στείλει.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η ολομέτωπη αντεπίθεσή μας είναι απολύτως  αναγκαία σ΄ αυτήν την πιο κρίσιμη στιγμή για  την ύπαρξη του επαγγέλματός μας.
Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα όργανα και τις αποφάσεις του ΠΦΣ προχωράμε όλοι μαζί στον υπέρτατο αγώνα για την ύπαρξή μας.
Σημείωση:
Σας καλούμε να αναρτήσετε όλο το σχετικό υλικό στην ιστοσελίδα σας (όπου υπάρχει).

              Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΘΕΟΔ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ