Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δηλώσεις εκπροσώπων του κλάδου για συνάντηση με Ανδρέα Λοβέρδο

Θεόδωρος Αμπατζόγλου, πρόεδρος του ΠΦΣ
"Ο προσχηματικός διάλογος τελείωσε άδοξα. Βρισκόμαστε σε μια τροχιά πλήρους ρήξης. Τη Δευτέρα, σε έκτακτο Δ. Σ. του ΠΦΣ και σε Γενικές Συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι φαρμακοποιοί αποφασίζουν πολύμορφες κινητοποιήσεις.
Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τον ρόλο μας, την προσφορά μας, την οικονομική συμβολή μας, και τώρα μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο καταστροφής του ελληνικού φαρμακείου. Είτε με τη μορφή του ωραρίου, είτε με τη μορφή των εκπτώσεων, είτε με όλα τα υπόλοιπα που ανέφερε ο υπουργός, πιστεύουμε ότι το ελληνικό φαρμακείο βρίσκεται σε διωγμό. Αυτό δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, και στους αγώνες των φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα".

Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του ΦΣΑ
"Θεωρώ ότι οι ρυθμίσεις που τέθηκαν σήμερα ως τετελεσμένο γεγονός είναι ρυθμίσεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα
Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κράτος που βρίσκεται υπό καθεστώς.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορούν τα φαρμακεία να λειτουργήσουν με ελεύθερο ωράριο, όταν εκ του νόμου είναι θεσμοθετημένες οι εφημερίες και οι διανυκτερεύσεις, ώστε να καλύπτεται όλο το 24ωρο η φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.  Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως ανακαλούμε όλες τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις, και ας έρθει ο κόσμος με ευθύνη του υπουργού, και του Υπουργείου Υγείας γενικά, να βρει εφημερεύον και διανυκτερεύον φαρμακείο. 
Θεωρώ ότι  δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε Γενική Συνέλευση, αφού η Γ. Σ. αποφάσισε, σε περίπτωση που δημιουργηθεί μια τέτοια κατάσταση, να προχωρήσουμε σε κλιμακούμενες 48ωρες απεργίες, με ανοιχτά τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, στα οποία θα έρχεται ο κόσμος, θα παίρνει τα φάρμακά του, που θα τα πληρώνει μετρητοίς, και στη συνέχεια θα παίρνει τα χρήματα αυτά από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τίποτα από όλα αυτά που συμφωνήθηκε δεν ήταν αυτό που σήμερα κατατέθηκε.
Ούτε για το rebate συμφωνήσαμε, αφού δεν ξέρουμε το ποσοστό, ούτε για τα ωράρια, ούτε για τα πληθυσμιακά.
Μήπως θέλουν να διαλύσουν το ελληνικό φαρμακείο, το φαρμακείο της γειτονιάς; Προφανώς δεν θα το επιτύχουν".

Δημήτρης Βαγιωνάς, πρώην πρόεδρος του ΠΦΣ 
"Ειλικρινά παραβιάστηκε η «κόκκινη γραμμή» της Γενικής Συνέλευσης, που ήταν τα πληθυσμιακά κριτήρια και το ωράριο. Καθώς λοιπόν, παραβιάστηκαν αυτά τα δύο, θα αρχίσουν τη Δευτέρα, αφού κάνουμε Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ, οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Τελεία και παύλα!"

Πηγή: www.pharmacorner.gr