Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επιστολή ΦΣΑ προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

            Βάσει του άρθρου 72  του Ν. 3918/2011 «το δοσολογικό σχήμα που αναφέρεται στα εγκεκριμένα στοιχεία του φαρμάκου, αναγράφεται υποχρεωτικά στη συνταγή ανεξάρτητα του αριθμού των εμβαλλαγίων».
            Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την τροπολογία που ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλαδή ότι η αναγραφή της δοσολογίας είναι υποχρεωτική άνω των δυο (2) εμβαλλαγίων.
            Την Παρασκευή 18/3/2011, σε συνάντηση που είχατε με τον Πρόεδρο του Φ.Σ.Α. Κ. Λουράντο, τον διαβεβαιώσατε ότι  μέχρι 1/4/2011 καμία συνταγή δεν θα απορριφθεί λόγω έλλειψης δοσολογίας από κανένα ασφαλιστικό ταμείο αλλά θα ισχύσει ότι ισχύει μέχρι σήμερα. Το ίδιο βράδυ μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία σας με τον Πρόεδρο, τον διαβεβαιώσατε πως ενημερώσατε όλους τους Προέδρους και τους Διοικητές των Ταμείων και ότι δεν πρόκειται να απορριφθεί καμία συνταγή καθώς πως θα υπάρξει και νέα νομοθετική ρύθμιση.
            Παρόλα αυτά, από τη Δευτέρα 21/3/2011 λαμβάνουμε έγγραφα από ταμεία όπως ο ΟΓΑ και το ΙΚΑ που μας ενημερώνουν ότι το ως άνω άρθρο τίθεται σε ισχύ από 2/3/2011. Όπως καταλαβαίνετε, ούτε οι φαρμακοποιοί είναι ενημερωμένοι αλλά κυρίως ούτε οι γιατροί για το άρθρο αυτό και σίγουρα δεν μπορεί να ισχύσει αναδρομικά για ευνόητους λόγους. Τι θα γίνουν οι συνταγές που έχουν εκτελεσθεί μέχρι σήμερα στα φαρμακεία μας με το ισχύον καθεστώς; Θα απορριφθούν;!

            Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί το ως άνω πρόβλημα, θα μας αναγκάσετε να διακόψουμε την πίστωση σε όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία, από 1/4/2011 μη δυνάμενοι να υποστούμε άλλο ένα πλήγμα.

           
Μετά τιμής,
Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνος Λουράντος                 Ηλίας Γιαννόγλου