Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" (video)

«Αν ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ υπογράψει τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς για το 2010, εμείς δεν έχουμε λόγο να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θ. Αμπατζόγλου, υπογραμμίζοντας όμως ότι, ακόμη κι όταν γίνει αυτό, υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα γραφειοκρατίας ώσπου τα χρήματα να φθάσουν στα χέρια των φαρμακοποιών.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA», ο κος Αμπατζόγλου παραδέχθηκε ότι υπάρχει απίστευτη ταλαιπωρία του κόσμου που δεν φταίει σε τίποτα, όμως οι φαρμακοποιοί έχουν φθάσει στο έσχατο σημείο.
«Να πληρωθούμε ζητάμε, γιατί πολλοί από εμάς αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια που έχουν. Οι τράπεζες ζητάνε τα δάνεια. Υπάρχουν κατασχετήρια, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα πρέπει να πληρωθούμε τις οφειλές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, αλλά υπάρχουν παλιές οφειλές επτά μηνών σε πολλές περιπτώσεις» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.
Ο κος Αμπατζόγλου, πρόσθεσε ακόμη πως το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Δ. Σ. για να καθορίσει την στάση του. «Έχουμε κοινωνική ευθύνη και το καταλαβαίνουμε», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, παραδέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων των φαρμακοποιών και υποστήριξε πως έως τα τέλη Απριλίου θα δοθούν άλλα 250.000.000 ευρώ που αφορούν οφειλές του 2010.

Πηγή: www.pharmacorner.gr