Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Προσεχώς... τα βρεφικά γάλατα στα super market!

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ του θεσµικού πλαισίου για το λιανεµπόριο αλλά και η άρση περιορισµών που οδηγούν σε στρεβλώσεις τον ανταγωνισµό αποτελούν µια ακόµα παρέµβαση στην οποία προχωρά το υπουργείο. Η παρέµβαση αυτή αφορά περιορισµούς που ισχύουν σε συγκεκριµένες αγορές του λιανεµπορίου και οι οποίες πρόκειται να αρθούν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφερε ως παράδειγµα την απαγόρευση πώλησης βρεφικού γάλακτος πρώτης ηλικίας από τα σούπερ µάρκετ που ισχύει σήµερα. Οπως είπε, σήµερα είναι εξωφρενικό ένα ζευγάρι µέσα στην κρίση να πληρώνει το βρεφικό γάλα που διατίθεται αποκλειστικά και µόνο από τα φαρµακεία προς 26 ευρώ, ενώ µπορεί να πληρώνει το µισό σε ένα σούπερ µάρκετ, προαναγγέλλοντας έτσι την απελευθέρωσητης πώλησής τους και από τα σούπερ µάρκετ. Επιπλέον αναφέρθηκε και σε αλλαγές που έρχονται και στις κεντρικές αγορές χονδρικής πώλησης νωπών προϊόντων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για τις οποίες είπε ότι θα εξελιχθούν σε σύγχρονα επιχειρηµατικά πάρκα τροφίµων.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Ντίνος Ρόβλιας είπε ότι το επόµενο διάστηµα θα διενεργηθεί µελέτη από ανεξάρτητο σύµβουλο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δύο αγορών και των ακινήτων που διαθέτουν. 





Πηγή: www.tanea.gr