Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τι απαντά ο Γ. Κουτρουμάνης στον Μιχ. Μπεκίρη για τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς

Την καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλών του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω./Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε. στους φαρμακοποιούς της Αχαΐας και παράλληλα την απαίτηση άμεσης εξόφλησης των
οφειλών γενικότερα του δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς έθεσε με σχετική του αναφορά στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή:

«Στην απάντηση του o αρμόδιος Υπουργός ομολογεί το πρόβλημα απαριθμεί τις θετικές κινήσεις για την εξόφληση των οφειλών αλλά δεν δίνει χρονικό ορίζοντα για την ολοσχερή εξόφληση του κλάδου των φαρμακοποιών από τις πράγματι υπέρογκες οφειλές του Δημοσίου προς αυτούς.»

Η απάντηση του Υπουργού προς τον κ. Μιχάλη Μπεκίρη έχει ως εξής:


« Απαντώντας στην ανωτέρω σχετική ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το βουλευτή κ. Μπεκίρη Μιχάλη, αναφορικά με την εξόφληση των οφειλών του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω./Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε. προς τους φαρμακοποιούς της Αχαΐας, σας γνωρίζουμε ότι η παρατηρούμενη καθυστέρηση της εξόφλησης των οφειλών των ασφαλιστικών οργανισμών, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στη διαδικασία προσαρμογής και εφαρμογής των διατάξεων του ΓΤ.Δ.113/2010 (ΑΙ94) «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους Διατάκτες », καθώς επίσης και στη μείωση του προσωπικού από τις πρόσφατα αθρόες αποχωρήσεις των υπαλλήλων. Ωστόσο καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι οφειλές να τακτοποιηθούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Σύμφωνα με όσα μας πληροφόρησε και η Διοίκηση του Ταμείου, έχουν εξοφληθεί οι λογαριασμοί των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας του Τομέα Α.Π-Ο.Τ.Ε. που υποβλήθηκαν έως και τον Φεβρουάριο του 2011.

Για έγκριση από την Υπηρεσία Παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βρίσκονται χρηματικές εντολές για ποσά ύψους 311.517. 98 € που αφορά λογαριασμούς μηνός Μαρτίου 2011 και 267.766. 12 € που αφορά λογαριασμούς μηνός Απριλίου2011 .

Για οριστικοποίηση από το Δ.Σ. του Ταμείου και αποστολή για έγκριση της χρηματικής εντολής στην Υπηρεσία Παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. βρίσκεται ποσό ύψους 270.423. 75 € που αφορά λογαριασμούς μηνός Μαΐου 2011

thebest.gr