Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς: "Φεύγουμε από ΕΟΠΥΥ!!!"

(Σ.Σ: Δεν πρόκειται για ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ή του Υπουργείου Εργασίας. Το καθεστώς εκτέλεσης και καταχώρησης συνταγών παραμένει ως έχει. ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!!!)

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2012 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Συνάδελφοι - Συναδέλφισες,
Μετά την προηγούμενη επείγουσα ανακοίνωση του Συλλόγου για την ρύθμιση που πετύχαμε με την Διοίκηση της Τράπεζας στα θέματα υγείας των συναδέλφων μας μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της ING, μια ακόμα επιτυχία λίγες ώρες μετά ήρθε να προστεθεί αναφορικά με την ακύρωση της ένταξης των ταμείων υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, δικαιώνοντας τις προσπάθειες όλων μας.
Σας κοινοποιούμε αυτούσια την ανακοίνωση που έστειλε στον Σύλλογο μας πριν από λίγη ώρα η ΟΤΟΕ (γραμματεία ασφαλιστικού)…

"Η επίμονη προσπάθεια της ΟΤΟΕ για την εξαίρεση της ένταξης των Ταμείων υγείας ΤΑΑΠΤΓΑΕ-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ-ΕΤΒΑ από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, είχε θετικό αποτέλεσμα.





Το αίτημα της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων – Μελών της να εξαιρεθούν τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων με τη διαδικασία της αναστολής ένταξής τους μέχρι 31/12/2012 στον ΕΟΠΥΥ (όπως άλλωστε προβλέπεται στο Ν. 4075/2012), έγινε δεκτό από τον Υπουργό Εργασίας κ. Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος μετά από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου, υπέγραψε σήμερα την σχετική απόφαση.
Η εξέλιξη αυτή αναστέλλει την από 1/5/12 ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που σημαίνει ότι τα Ταμεία Υγείας παραμένουν στο προηγούμενο καθεστώς του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Η απόφαση του Υπουργού Εργασίας κοινοποιήθηκε στην Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ και του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή της.
Μετά από αυτό το πρώτο καθοριστικό βήμα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που είναι αναγκαία για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων, όπως προβλέπεται στο σχετικό Νόμο.
Η θετική κατάληξη της υπόθεσης αυτής είναι επιτυχία όλων μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανακουφίσει τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι επί ένα και πλέον μήνα ταλαιπωρήθηκαν από τον τρόπο, τη σπουδή και τη διαδικασία που επέλεξαν οι πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες να εφαρμόσουν το Νόμο.
Το επόμενο διάστημα και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν θα καθορίσουν την προοπτική της δημιουργίας του Ενιαίου Ταμείου και η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις προσεχείς εκλογές, θα απαιτήσουμε να είναι αρωγός στις προσπάθειές μας".
Συνάδελφοι - Συναδέλφισες,
Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαίωσαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την αποφασιστική και αποτελεσματική δράση του συλλόγου μας που στοχεύει στην αντιμετώπιση των αναγκών των συναδέλφων μας και υπογραμμίζει την ορθότητα της πολιτικής μας για σταθερή συμπόρευση και συνεργασία με την ΟΤΟΕ σε όλα τα μεγάλα θέματα που μας αφορούν.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Γιάννης Κάκκας                        Κώστας Γιακουμής

Δείτε από το site του Συλλόγου