Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μανώλης Καψής στο MEGA: «Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την κινητοποίηση των φαρμακοποιών της Αθήνας!»

Για άλλη μια φορά ο δημοσιογράφος του MEGA Μανώλης Καψής ήταν ιδιαιτέρως καυστικός και επικριτικός προς τους φαρμακοποιούς. Αυτή τη φορά την... τιμητική τους είχαν οι συνάδελφοι των Αθηνών, οι οποίοι συνεχίζουν έναν τίμιο αγώνα.

Ενώ παραδέχεται λοιπόν ο κ. Καψής ότι παραμένουμε απλήρωτοι, ότι μας χρωστάει το δημόσιο πολλά χρήματα, την ίδια στιγμή ΑΠΑΙΤΕΙ ουσιαστικά να αγοράζουμε με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ τα φάρμακα των ασφαλισμένων. Μόνο που κάνει ένα λάθος. Οι Έλληνες δεν είναι ασφαλισμένοι στον φαρμακοποιό τους, αλλά στον ΕΟΠΥΥ. Αυτός είναι υπεύθυνος για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Τα φάρμακα εκτός από επιστημονικό προϊόν, είναι ταυτόχρονα και υλικό αγαθό. Αγοράζεται, δε χαρίζεται. Και μαλιστα πλέον αγοράζεται με αδίστακτους όρους αγοράς, με μηδενική πίστωση. Σε αυτό δε μας έδωσε απάντηση ο κ. Καψής. Πώς δηλαδή θα αγοράσουμε νέα φάρμακα όταν παραμένουμε απλήρωτοι. Με τι χρήματα.

Συγκεκριμένα τα όσα είπε ο Μανώλης Καψής:  

Οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο, ναι το δημόσιο τους χρωστάει πολλά χρήματα, όπως χρωστάει σε όλο τον κόσμο αφού έχει κάνει ουσιαστικά στάση πληρωμών, δε πληρώνει απολύτως κανέναν. Αυτή την εποχή δεν είναι μόνο οι φαρμακοποιοί που καλούνται να πληρώσουν φόρο για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει. Είναι και πάρα πολλές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει από το δημόσιο. Μόνο που οι φαρμακοποιοί δε πουλάνε οποιοδήποτε προϊόν, πουλάνε προϊόν που έχει να κάνει με τη ζωή των ανθρώπων. Θα μπορούσαν λοιπόν και απευθύνομαι κυρίως στους φαρμακοποιούς των Αθηνών να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους ανθρώπους, να κάνουν δηλαδή όχι κάτι φοβερό, να κάνουν ό,τι κάνουν οι άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί μόνο στην Αθήνα συμβαίνει αυτό. Ο κόσμος υποφέρει και πρέπει να σταθούν δίπλα τους και να μη δημιουργούν ουρές ωρών σε άλλες περιοχές για να πάρουν τα φάρμακά τους. Φοβάμαι ότι στην περίπτωση της Αθήνας υπάρχουν και πολιτικές σκοπιμότητες...

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το αποψινό δελτίο του MEGA: