Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Λυκουρέτζος: «Εξασφαλίστηκε ο Απρίλης, φαρμακοποιοί σταματήστε τις κινητοποιήσεις!» (video)

Στη διϋπουργική σύσκεψη - όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα - φαίνεται πως εξασφαλίστηκαν κάποια χρήματα για την αποπληρωμή Απριλίου. Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν 20 εκατομμύρια από τον ΟΓΑ, 22 εκατομμύρια από το ΙΚΑ, 20εκατ. από ΕΟΠΥΥ,  85 εκατομ. από ΟΠΑΔ και 50 εκατομ. από το κράτος. Από αυτά, τα 125 εκατομ. θα δοθούν άμεσα στους φαρμακοποιούς (υπόλοιπο Απρίλη), ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν στις λοιπές οφειλές (γιατρούς, εργαστήρια κλπ).

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των ανοιχτών οφειλών του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Απρίλιο είναι 250 εκατομμυρια ευρώ, ενώ ο ενιαίος πάροχος υγείας - κατά σημερινή δήλωση του προέδρου του Γεράσιμου Βουδούρη - διαθέτει στα ταμεία του μόλις 40 εκατομμύρια ευρώ...

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος δήλωσε πως τα χρήματα θα καταβληθούν εντός της επόμενης εβδομάδας (από Πέμπτη 28/6 έως Πέμπτη 5 Ιουλίου)... Ως εκ τούτου - όπως ο ίδιος τόνισε - θα πρέπει να αναστείλουν οι φαρμακοποιοί τις κινητοποιήσεις τους. Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους προς το τέλος της εβδομάδας όταν και θα οριστεί πιθανότατα νέα γενική συνέλευση.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι τεράστιες ουρές στα φαρμακεία του Πειραιά, τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΦΣ Πειραιά, Κώστας Κούβαρης δηλώνει πως χωρίς πιστωτική πολιτική και χωρίς αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ ούτε οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα μπορούν να εξυπηρετούν.

Δείτε το βίντεο από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων: