Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Βουδούρης στο Economist για ΕΟΠΥΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου του Economist με τίτλο «16th roundtable with the Government of Greece - Transforming uncertainty into stability, wisdom and growth»  στην Αθήνα στο «Athenaeum Intercontinental».


 
HORST REICHENBACH, Επικεφαλής της Task Force (Ομάδα Δράσης) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα
«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ελληνική οικονομία. Υπάρχουν δύσκολοι δρόμοι», τόνισε σήμερα σε ομιλία του στο διήμερο συνέδριο του Economist ο Χόρστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι «η κατάσταση είναι κρίσιμη και είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθεί τώρα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ακόμη και με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αν δεν τύχουν σωστής διαχείρισης τα οικονομικά της χώρας».

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ, Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ

«Υπήρχε επιτακτική ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, δημιουργώντας ένα νέο οργανισμό, στηριζόμενοι στις δομές που υπήρχαν από τα προϋπάρχοντα ταμεία», είπε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, αναφερόμενος στην ίδρυση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.
 Ο κ. Βουδούρης προανήγγειλε μια «πορεία εξορθολογισμού των δαπανών, με καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους» και αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, «με την ανάπτυξη 40 λογισμικών δράσεων» και στην καταπολέμηση της διαφθοράς με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. «Η δαπάνη του φαρμάκου μειώθηκε από τα 5,5 στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε, ζητώντας τη στήριξη του ΕΟΠΥΥ από την κυβέρνηση.
 
Τοποθετήσεις πολλών υπηρεσιακών και πολιτικών προσώπων στη 2η και τελευταία μέρα του Συνεδρίου eukolws/economist