Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Σουλιώτης: «Στο δίλημμα πληρωμές φαρμακοποιών/φαρμακοβιομήχανων ή συντάξεις η απάντηση είναι προφανής!» (video)

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Κυριάκος Σουλιώτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Κυριακή με Δράση». Μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των οποίων ήταν και η παρακάτω φράση: «Όταν έχουμε να διαλέξουμε αν θα πληρώσουμε τους φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακοποιούς (από τη μία) ή τις συντάξεις στους ασφαλισμένους μας (από την άλλη), ε, νομίζω η απάντηση είναι εύκολη και προφανής. Δε μπορούν να πληρωθούν και τα δυο, υπάρχει τρομερή υστέρηση στην αγορά λόγω της ύφεσης!»

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δυσκολεύεται να εισπράξει τις ασφαλιστικές εισφορές και ότι οι μόνες σίγουρες εισφορές είναι αυτές του πρώην ΟΠΑΔ, των δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή ακριβώς γιατί παρακρατούνται αυτόματα από την μισθοδοσία τους.




Επανέλαβε αυτό που διαβάσαμε τις περασμένες μέρες σχετικά με καταγγελίες ασφαλισμένων ότι ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ζητούν επιπλέον χρήματα για συνταγογράφηση ή για εξέταση και τόνισε πως τέτοιες ενέργειες πρέπει να γνωστοποιούνται στον οργανισμών για να γίνεται παύση της σύμβασης με τους συγκεκριμένους ιατρούς.

Ολόκληρη η συνέντευξη Σουλιώτη από το 26ο λεπτό και μετά.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο με το επίμαχο απόσπασμα από το 48:30 λεπτό και μετά: