Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται η επίθεση του MEGA προς φαρμακοποιούς (video)

Την «τιμητική» μας είχαμε και σήμερα οι φαρμακοποιοί στο MEGA. Μεγάλη η «αγάπη» του συγκεκριμένου σταθμού προς έναν κλάδο που δοκιμάζεται τα τελευταία τρία χρόνια με μεγάλες μειώσεις και ακόμα μεγαλύτερες αδικίες εις βάρος μας. Αυτό όμως δεν εμποδίζει μερικούς να πετούν καθημερινά λάσπη επειδή απλά ζητάμε ως εργαζόμενοι κι εμείς τα δεδουλευμένα μας. Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα λοιπόν είχε και συνέχεια η επίθεση από τον δημοσιογράφο Ανδρέα Κωνσταντάτο. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος ανέφερε πως:



- Οι φαρμακοποιοί έχουν καταλάβει το λάθος τους (??)
- Οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται από τις απαιτήσεις των φαρμακοποιών
- Οι φαρμακοποιοί δεν είναι οι πιο ρηγμένοι της υπόθεσης, στάση πληρωμών έχει κάνει το κράτος, είναι και άλλοι που δεν έχουν πληρωθεί περισσότερο από τους φαρμακοποιούς
- Οι φαρμακοποιοί έλαβαν πριν λίγες μέρες 67 εκατομμύρια ευρώ, άρα δε πρέπει να μιλάνε!! Τα χρήματα στον ΕΟΠΥΥ δεν είναι ατελείωτα!
- Το μικτο κέρδος των φαρμακοποιών θα ανέλθει στα 600 εκατομ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία του α' εξαμήνου.
- Αυτό το κέρδος θα μοιραστεί σε 11.000 φαρμακεία, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα, ας κανονίσουν οι ίδιοι να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Δεν είναι πρόβλημα αυτό ούτε της πολιτείας ούτε των ασφαλισμένων ούτε των χρόνια πασχόντων
- Υπάρχει ακόμα λίπος στο χώρο, μπορεί να κοπεί επιπλέον 1 δις
- Λένε στους ασφαλισμένους πληρώστε για να πάρετε τα φάρμακά σας όταν ακόμα δεν έχουν πάρει τα χρήματα από την προηγούμενη κινητοποίηση (σσ. γιατί οι φαρμακοποιοί τα πήραμε; εμείς γιατί να αντέχουμε; Έλληνες πολίτες δεν είμαστε κι εμείς; )


Εκτός από την παρέμβαση Κωνσταντάτου το ρεπορτάζ αναφέρθηκε και σε σχέδιο για την διάσωση του ΕΟΠΥΥ το οποίο παρουσίασε η Σχολή Δημόσιας Υγείας. Μεταξύ των άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης της συμμετοχής ασφαλισμένων σε φάρμακα, νοσήλεια, εξετάσεις και επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία ανάλογα με το εισόδημά τους.

Σε κινητοποιήσεις με αναστολή στον ΕΟΠΥΥ προσανατολίζονται και οι συμβεβλημένοι ιατροί ΕΟΠΥΥ λόγω των οφειλών του οργανισμού.

Δείτε το βίντεο: