Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γ.Παπαδόπουλος: Η παρουσία μας στο Σύνταγμα

Από τις πιο μεγάλες, η χθεσινή συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος . Καλή και η δική μας παρουσία. Βέβαια δεν είναι ευδιάκριτη , όπως σε μια πορεία. Και οι δυο όμως ήταν κατώτερες των περιστάσεων και του διακυδεύματος που ψηφιζόταν μέσα στη βουλή.

Θα γράψω για τις επώνυμες παρουσίες, εκεί στο σημείο συνάντησης του ΦΣΑ, οι οποίες δεν θα είχαν σημασία, αν δεν συνοδευόντουσαν από την παρουσία πολλών συναδέλφων.

Αρχίζουμε από τους φιλοξενούμενους, που φαίνονται και στην πρώτη φωτογραφία. ( φωτο: Στράτου Καρλατήρα). Η Ευβοιώτικη τετράδα, Δ. Τσομώκος πρόεδρος , ΒΡΑΚΑ Μαρία γ.γ. και τα μέλη Καρλατήρας και Ρήγας, με τον γράφοντα, μέλος ( δεν ήταν και άλλο στη συγκέντρωση) του ΔΣ του ΠΦΣ Γιάννη Παπαδόπουλο και συναδέλφους του ΦΣΑ, στην οδό Κοραή, πριν πάμε στο Σύνταγμα.
Στην άλλη φωτογραφία ( και αυτή του Στράτου) δεσπόζει το πανό του ΦΣΑ στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Διακρίνονται αριστερά οι: Δημητρίου Κώστας αντιπρόεδρος του ΦΣ Κορινθίας και Αγραφιώτης Πέτρος μέλος του ΔΣ του ΦΣΚ. Σε πρώτο πλάνο αριστερά ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ Μπελώνης Σταύρος. Εκεί ήταν από το ΔΣ του ΦΣΑ οι Λουράντος, Γιαννόγλου και Δαγρές , ( όπως και την προηγούμενη φορά). Επίσης από την διοίκηση του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ οι: Γαλανόπουλος Αν. , Ζήση Μαίρη, Βανδώρος Σπύρος και Παρασκευοπούλου Κλαίρη.

Από τον Πειραιά, τα μέλη του ΔΣ , Παπαχρήστου Κατερίνα και Μπούμπας Δήμος, ο οποίος μαζί με τον πρώην πρόεδρο του ΠΕΙΦΑΣΥΝ Καρατζά Τάκη δεν έχουν λείψει από καμία συγκέντρωση, ακόμα και την πιο μικρή. Τέλος, αλλά όχι έσχατος, ο πρόεδρος του ΠΕΙΦΑΣΥΝ Πάνου Κώστας. Μπορεί και να μην είδα κάποιους (1-2 δηλαδή), λόγω βροχής ή συνωστισμού.

Συνάδελφοι, δεν γίναμε κοσμική στήλη ξαφνικά, για να γράφουμε επώνυμες παρουσίες , που δεν είναι και τέτοιες, σε μια διαδήλωση. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να είστε ενήμεροι, ποιοι εκλεγμένοι τρέχουν , παλεύουν κλπ και με την φυσική τους παρουσία στην πρώτη γραμμή και ποιοι αρέσκονται σε «ωραία και παχιά λόγια» εκ του μακρόθεν . ή όπως λέγαμε παλιότερα «κάνουν κριτική από το σπίτι τους» ή σήμερα στο facebook.( όμορφή στιγμή ήταν όταν γνωριστήκαν από κοντά, συνάδελφοι που ανταλλάσουν μηνύματα καθημερινά, αλλά δεν ήξερε ο ένας (μια) τον άλλον (η).

Τα γράφουμε επίσης, για να κατανοήσουν ορισμένοι, ότι δεν μπορεί να έρχονται Ευβοιώτες και Κορίνθιοι στο Σύνταγμα και να λείπουν οι της Αττικής!!!



ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ, ΣΤΗΝ Γ.Σ ΤΟΥ ΠΦΣ, ΠΑΡΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!



ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 10.00, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ.