Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σε επιλεγμένους ασφαλισμένους τελικά τα φάρμακα χωρίς συμμετοχή από τον ΕΟΠΥΥ

Σε ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό - οικονομικά κριτήρια, με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και κατόπιν υπόδειξης των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, και όχι σε ανασφαλίστους και ανέργους, θα χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ φάρμακα χωρίς συμμετοχή από τρία φαρμακεία του Οργανισμού στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Καλλιθέα και τη Νέα Ιωνία...

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε την Πέμπτη 6 Ιουνίου ο ΕΟΠΥΥ, 


...τα τρία φαρμακεία του Οργανισμού βρίσκονται στις εξής διευθύνσεις: Λ. Αλεξάνδρας 119 - Αθήνα, Δαβάκη 44 - Καλλιθέα, Αλ. Παναγούλη 91 - Νέα Ιωνία και Μπουμπουλίνας 7 - 13 - Πειραιάς. Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι το δίκτυο των φαρμακείων του, τα οποία θα χορηγούν φάρμακα χωρίς συμμετοχή στους ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν επιλεγεί, θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στον θεράποντα γιατρό τους για εξέταση - συνταγογράφηση. Ο γιατρός από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή ότι είναι δικαιούχος του ανωτέρω προγράμματος και ο ασθενής θα επιλέγει εάν επιθυμεί να παραλάβει τα φάρμακα του από τα ανωτέρω φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή".