Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κ. Λουράντος: Ωράριο εν μέσω ... απειλών και εξωδίκων !


Διάβασα στην Εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» της Κυριακής:

Ο Δήμος Αθηναίων, στα πλαίσια του άρθρου 79 του Ν.3463/06, καλεί σε δημόσια διαβούλευση τους αρμόδιους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς και ομάδες πολιτών, να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους για το θέμα που αφορά:

“Καθορισμός των ωρών ανοίγματος, μεσημβρινής διακοπής και κλεισίματος των φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, καθώς και τον καθορισμό του αριθμού των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν για το έτος 2013”.

Από την άλλη διάφοροι συνάδελφοι που έχουν ενταχθεί στο ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ άρχισαν τις απειλές εναντίον συναδέλφων για την...


... επιβολή εκ μέρους κάποιων Δήμων της υποχρεωτικής ή προαιρετικής μερικής διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων από 5-8 το βράδυ τις Δευτέρες και τις Τετάρτες καθώς και από 8-2:30 το πρωινά του Σαββάτου.

Σήμερα παρέλαβα ακόμα μια εξώδικη επιστολή από διευρυμένο φαρμακείο του ... ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, επειδή ο ΦΣΑ ... δήθεν «επέτρεψε» στον ... Δήμαρχο Κηφισιάς να ... αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της περιοχής του κατά την ημέρα του Σαββάτου και να το κάνει προαιρετικά από 8-2:30 το πρωί. Ισχυρίζεται μάλιστα στο εξώδικό του ότι το Σάββατο είναι θεσμοθετημένη αργία για τα φαρμακεία και πως ... άκουσον άκουσον «πρέπει να επιληφθώ ως πρόεδρος ... αναλόγων παράνομων και ... ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΩΝ φαινομένων»!!!

Στην ουσία ζητά να μην επιτραπεί η... επέκταση του φαινομένου της Κηφισιάς και στο κέντρο των Αθηνών που είναι ο τόπος λειτουργίας του διευρυμένου φαρμακείου του και χάσει τα κεκτημένα του !!!

Όπως πληροφορούμαι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές με κάποια διευρυμένα φαρμακεία που ... ανησυχούν για το συζητούμενο άνοιγμα των φαρμακείων τουλάχιστον για το Σάββατο το πρωί...

Με λίγα λόγια οι διευρυμένοι συνάδελφοι που έχουν κατοχυρώσει μόνιμη σταθερή και ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ θέση στην αγορά αισθάνονται απειλή !!! Οχι όλοι φυσικά αλλά κυρίως αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, με τον τότε υπουργό Υγείας κο Λοβέρδο και βλέπουν τα «όνειρά» τους να ... πετάνε !!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ