Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Έκλεισε το μοναδικό φαρμακείο στους Λειψούς

Έκλεισε το μοναδικό φαρμακείο των Λειψών με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απευθυνθούν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου ζητώντας την προμήθεια των αναγκαίων φαρμάκων μέσω του φαρμακείου του νοσοκομείου, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό φορέα (ΕΟΠΥΥ) και την παρουσία υπαλλήλου που θα διεκπεραιώνει την διαδικασία που θα προκύψει (εκτέλεση, συμμετοχή φαρμάκων κλπ.).

Ειδικότερα, το κείμενο του αιτήματος αναφέρει τα εξής:




"ΑΙΤΗΜΑ

Όπως ήδη γνωρίζετε η συσσώρευση προβλημάτων ετών, οι περικοπές που γίνονται και στον τομέα υγείας-πρόνοιας διαμορφώνουν τραγική κατάσταση στα θέματα υγείας-πρόνοιας.
Επιπρόσθετα από 1/5/2013 προέκυψε το σοβαρότατο πρόβλημα της μη λειτουργίας του μοναδικού (ιδιωτικού) φαρμακείου του Νησιού (αναστολή λειτουργίας του λόγω οικονομικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη μη εξόφληση των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς). 


Επειδή λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε, η έλλειψη φαρμάκων είναι απειλητική για την υγειά και την ζωή ακόμη των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, ζητάμε την συνδρομή κρατικού φορέα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δηλαδή συγκεκριμένα, την προμήθεια των αναγκαίων φαρμάκων μέσω του φαρμακείου του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό φορέα (ΕΟΠΥΥ).
Επίσης ζητάμε την παρουσία υπαλλήλου που θα που θα διεκπεραιώνει τη διαδικασία που θα προκύψει (εκτέλεση, συμμετοχή φαρμάκων κλπ.)


Αν και η γνώμη μας είναι ότι τα φάρμακα ως κοινωνικό αγαθό θα έπρεπε να είναι δωρεάν για αυτούς που τα χρειάζονται ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
Παρακαλώ όπως λυθεί άμεσα το σοβαρότατο πρόβλημα τις έλλειψης φαρμάκων".

Πηγή: lerosnews.gr


Φαρμακευτικός Κόσμος