Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Χαλάνδρι


Τα εγκαίνια του πρότυπου Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήμο Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα. Την τελετή του αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β', ενώ τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής, εκκλησιαστικής και τοπικής ηγεσίας, θεσμικοί παράγοντες του χώρου του φαρμάκου και της υγείας, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.



Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην ήδη πλούσια φιλανθρωπική δράση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, φάρμακα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Χαλανδρίου. Τα φάρμακα που παρέχει εντελώς δωρεάν και αποκλειστικά η ΠΕΦ στο Κοινωνικό Φαρμακείο, καλύπτουν όλες τις κατηγορίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περιλαμβάνουν συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Από το Κοινωνικό Φαρμακείο μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι Χαλανδρίου που δικαιούνται την ειδική κάρτα ωφελούμενου, σύμφωνα με τις σχετικές προϋποθέσεις και διαδικασίες του Δήμου.

Σε μια περίοδο εκτεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ιδιαίτερα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός της φαρμακευτικής κάλυψης, ο ρόλος ενός δικτύου Κοινωνικών Φαρμακείων μπορεί να αποδειχθεί κομβικός.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων πόρων του Υπουργείου Εργασίας και στεγάζεται στο δημοτικό κτήριο της οδού Στρ. Παπάγου 7, μαζί με άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου Χαλανδρίου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Διαμεσολάβησης.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-17:00.

www.f-kosmos.gr