Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Κ.Λουράντος: Ψευδή όσα γράφτηκαν σε blog για τη συνάντηση ΠΦΣ-ΕΟΠΥΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διάψευση αυτών που γράφτηκαν στο pharmateam σχετικά με τη συνάντηση ΠΦΣ-ΕΟΠΥΥ για τις πληρωμές. 1-6-2013.

Στις 29-5-2013, στο θεσσαλονικιό blog που λέγεται pharmateam, είδαμε ανάρτηση με τον εξής τίτλο:

"Αποκλειστικό: Ενημέρωση από την συνάντηση ΠΦΣ-ΕΟΠΥΥ 29/05/2013

Pharma Team: Σημαντικές οι πληροφορίες που μπορέσαμε να αντλήσουμε από την σημερινή συνεδρίαση και σας τις παρουσιάζουμε πρώτοι.

 

Μέσα στην ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών ΔΣ ΠΦΣ με τον ΕΟΠΥΥ.

Τελικά από τον ΠΦΣ παρόντες ήταν οι Θεοδωσιάδης, Καραγεωργίου, Βαλτάς, Ζήκας, Παπαθανάσης, Κούβαρης, Σιαπκαράς, Μακρυγιάννης και Καβαλάρης.

Ηχηρές απουσίες των τριών μελών της Συνεργασίας που δήλωσαν ότι "Δεν συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις ΔΣ ΠΦΣ μέχρι την εκλογή νέου προέδρου ΠΦΣ"

Γενικώς το κλίμα ήταν πολύ βαρύ με φωνές και .....χαρακτηρισμούς από την πλευρά των φαρμακοποιών.

Αναπτύχθηκαν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία, οι απειλές και οι κατασχέσεις, η απαίτηση των φαραμακαποθηκών για πληρωμές και η ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού κέρδους για διάφορους λόγους.

"Ασφυκτιούν οι φαρμακοποιοί και δεν γίνεται τίποτα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ αλλά και των παλαιών χρεών του 2011-2012"

"Δεν εκτιμήσατε την αναστολή των κινητοποιήσεων τον Δεκέμβριο του 2012 και τώρα είστε εκτεθειμένοι τόσο απέναντι στην κοινωνία αλλά και τον Πρωθυπουργό "

Μετά από την αρχική ένταση μπήκαν τα θέματα στο τραπέζι:

1. Θέλουμε πληρωμή του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2013 μέχρι το τέλους Ιουνίου 2013 με αρχή πληρωμής από την ερχόμενη εβδομάδα.

2. Θέλουμε τακτή πληρωμή στις 15 έκαστου μήνα και φυσικά μέσα στα πλαίσια των 60 ημερών.

3. Θέλουμε οι πληρωμές του 2011 να τρέξουν παράλληλα με αυτές του 2012

( Για όσους δεν το γνωρίζουν τα χρέη του 2011 θα πληρωθούν από τα ταμεία και αυτά του 2012 από τον ΕΟΠΥΥ !)

Σε αντίθετη περίπτωση λοιπόν θα προχωρήσουμε σε:

1.Απεργιακές κινητοποιήσεις

2. Μηνύσεις και αγωγές απέναντι στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αλλά και έναντι φυσικών προσώπων.

Μετά από τις πιέσεις ο Κος Παπαγεωργόπουλος υποσχέθηκε για την βελτίωση όλων των παραπάνω και μάλιστα από την επόμενη Δευτέρα.

Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΠΦΣ"

http://pharmateam.blogspot.gr/2013/05/29052013.html#axzz2UxgP7quH

Χθες όμως, 31-5-2013, βγήκε ανάρτηση του κου. Μακρυγιάννη Γιάννη (πρόεδρος του ΦΣΛάρισας και μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ ) στο facebook, η οποία ανέφερε τα εξής:

"Μια αντικειμενική ενημέρωση για την συνάντηση του ΔΣ του ΠΦΣ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Κ.Παπαγεωργόπουλο.

Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση απο την πλευρά του για συγκεκριμένες ημερομηνίες εξόφλησης των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου καθώς επίσης και των παλαιών οφειλών του 2011 και του 2012.Δόθηκαν υποσχέσεις μονο για ενδεχόμενη καλυτέρευση του χρόνου πληρωμών.Γίνεται σαφές οτι η λύση του προβλήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με οργανομένη κινητοποίηση του κλάδου.Πρέπει να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του ΠΦΣ ώστε να λυφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Μια φιλική συμβουλή σε γνωστό site της Θεσ/κης που οφείλει να κάνει αντικειμενική πληροφόρηση των φαρμακοποιών.Στη συγκεκριμένη σύσκεψη δεν υπήρχαν μόνο συνδικαλιστές της πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ αλλά και της αντιπολίτευσης οι οποίοι μάλιστα εξέθεσαν με ουσιαστικά επιχειρήματα το πρόβλημα και πρότειναν συγκεκριμένες λύσεις.

Οσο για τις φωνές που ακούστηκαν στους διαδρόμους του ΕΟΠΥΥ μόνο στην φαντασία του γράφωντος υπήρξαν.

Οφείλει λοιπόν η διοίκηση του ΠΦΣ να είναι αντικειμενική πιο υπεύθυνη χωρίς παραταξιακές σκοπιμότητες και πάνω απ'όλα ενωμένη διεκδηκητική και αποτελεσματική στην επίλυση των προβλημάτων των φαρμακοποιών χωρίς διοχέτευση πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένα ατομα."

https://www.facebook.com/groups/farmakopoioi/permalink/10151388632825951...

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ