Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Α.Γεωργιάδης: «Ούτε μία απόλυση στο χώρο της υγείας. Δεν θα κοπούν φάρμακα και εξετάσεις»

Τη δέσμευση ότι δεν θα περιοριστούν φάρμακα και εξετάσεις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ούτε θα κλείσουν Νοσοκομεία, ανέλαβε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και στο δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα κάνει καλύτερη διαχείριση των δομών και του ανθρωπίνου δυναμικού ίσως με κάποια καλύτερη, διαφορετική, χρήση ορισμένων Νοσοκομείων. Ο κ. Γεωργιάδης δεν ανέφερε ποια Νοσοκομεία θα αλλάξουν χρήση, καθώς _ όπως είπε_ την απόφαση αυτή θα λάβει αφού επισκεφθεί ένα προς ένα όλα τα Νοσοκομεία που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο και μετά από συζήτηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

 

«Δεν θα αποφασίσω κάτι αιφνιδιαστικά. Δεν θα κρυφτώ, όταν κάτι πρέπει να γίνει και δεν υπάρχει άλλη λύση πρέπει να εξηγούμε στον κάθε ενδιαφερόμενο και εμπλεκόμενο γιατί πρέπει να γίνει. Αυτός θα είναι ο δικός μου τρόπος», είπε.

 

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι απολύσεις δεν θα υπάρξουν στο χώρο της Υγείας, παρά μόνο κινητικότητα. «Κινητικότητα θα πει», εξήγησε, «ότι θα πρέπει να συμβάλουμε και εμείς στο να χρησιμοποιήσουμε υπαλλήλους και προσωπικό που είναι σε μια θέση που δεν έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη και να μετακινηθούν σε θέσεις που έχουμε επείγουσα ανάγκη. Αλλά απολύσεις όμως όχι. Δεν θα χάσει από εδώ ούτε ένας τη δουλειά του».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων του, συνταντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο γραφείο του στο υπουργείο Υγείας.

www.ygeia360.gr

Νίνα Κομνηνού