Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ .


ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ < < ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ! > > ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ < < ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ !> >

Η'
ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .......;....

ΑΠΟ ΤΗΝ ......... ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ .......; .

AΠΟ ΤΗΝ..............................ΣΗΨΗ ............;
ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ..........ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΥΖΕΣ .......... του Πανελληνιου !


Το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ και Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ επαγγελματιας με τα ειδικα προσοντα ,τα επιστημονικα εφοδια και τις ειδικες γνωσεις για το Φαρμακο , βεβαια διαφορετικα απο αυτα των ιατρων αλλα οπωσδηποτε συμπληρωματικα ,μπορουν να στηριξουν την Πρωτοβαθμια Περιθαλψη στη Χωρα ,αλλα με αυστηρους ορους ! . . ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ, και ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ του ΘΕΣΜΙΚΟΥ τους ΡΟΛΛΟΥ ! ΚΑ ΤΑΡΓΗΣΗΣ τωρα των μεχρι σημερα ,ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ που σβυνουν απο τον υγειονομικο ,επαγγελματικο Χαρτη της Χωρας την ενεργη παρουσια και χρησιμη δραστηριοτητα του Ελληνικου Φαρμακειου , ( αυτου που ,εχει βαφτιστει ως ,φαρμακειο της γειτονιας ,ορος εφευρεθης και οχι θεσμικος ) και ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ συνολικα τον Φαρμακοποιο Ιδιοκτητη , ειτε ειναι οικονομικα ισχυρος ειτε οχι .! ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ την αδιακοπη ,ακουραστη ,συνεχη και χωρις ιδιαιτερα προνομια ,ΠΡΟΣΦΟΡΑ του στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ και στο συνολλο των πολιτων της Χωρας !



Το φαρμακειο ειτε εχει εδρα την γειτονια η ' το κεντρο των πολεων , την περιφερεια και οποιοδηποτε απομακρυσμενο χωριο της επικρατειας , ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ , επιτελει ,εναν , τον ΙΔΙΟ και μοναδικο σκοπο,. Της ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ και ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ του ΦΑΡΜΑΚΟΥ , την πρωτοβαθμια υγειονομικη φροντιδα ,προσαρτημενο στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ως ο μοναδικος χωρος που αποδιδει το φαρμακο στους πολιτες και παρεχει υγειονομικη Φροντιδα!
Το μοναδικο καταστημα ,ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ και ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ του ΑΔΕΙΟΥΧΟ Υ ,ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ Υ που ειναι σε θεση να ανταποκριθει , στην εγγυημενη και υπευθυνη παροχη ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ υγειονομικων υπηρεσιων , παραλληλα με την ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ !

Οτι αφορα την καλυψη της φαρμακευτικης περιθαλψης των πολιτων ,ασφαλισμενων και ανασφαλιστων , απορων και μεταναστων ,
ΑΠΟΡΡΕΕΙ
απο χαρτη Δικαιωματων της ΕΥΡΩΠΑ ΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ,την εγγυηση για την υγειονομικη Ασφαλιση και ασφαλεια, την προσβαση των πολιτων στα συστηματα υγειας . των χωρων μελλων της .
Την εγγυηση για την ποιοτητα της παρεχομενης υγειονομικης ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ,

Την εγγυηση για την οικονομικη Υποστηριξη των ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ .

Μεσα στο πλαισιο αυτο θα πρεπει να αναζητησουμε και να διεκδικησουμε τον μελλοντικο ρολο του ελληνικου φαρμακειου , την συνταγματικη του παρουσια ,την θεσμικη του ισχυ και υπεροχη απεναντι σε οποιονδηποτε εξωθεσμικο επενδυτη , τυχοδιωκτικο παραγοντα κερδους και προσωπικου οικονομικου οφελους και αντικοινωνικης δρασης!



Η υποθεση της διανομης του φαρμακου και ειδικα ο ρολος του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ειναι τμημα αναποσπαστο και καθοριστικο στην χαραξη και εξεληξη των φαρμακευτικων πολιτικων του κρατους .Μεσα απο τις καταιγιστικες αλλαγες , τις πολυμορφες και συνθετες , πολλες φορες ΥΠΟΠΤΕΣ ανακαταταξεις, και αναθεσεις , τις νεες κατηγοριοποιησεις στην παροχη υπηρεσιων υγειας , ο ρολος αυτος του φαρμακειου, παραγκωνιζεται ,υποβαθμιζεται , περιφρονειται !
Οι διαφοροι νομοι για τις εξαγωγες παραγωμενων και μη φαρμακων , μεσω χονδρεμποριου φαρμακαποθηκων και εταιρειων μεχρι σημερα δημιουργουν <κενα > τα οποια τροφοδοτουν σοβαροτατες σε μεγεθος οικονομικες ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ σχετιζομενες αμεσα με την ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ! Ο ανταγωνισμος ΙΣΧΥΡΩΝ οικονομικων κεντρων του παγκοσμιου κεφαλαιου η μεθοδευμενη αναθεση σε ιδιωτικους εξωθεσμικους οικονομικους παραγοντες καθε ελεγχου και διαχειρησης υπηρεσιων υγειας , η αθροα και π ολλες φορες μη ασφαλης διακινηση προ ιοντων ....... οδηγησαν μαζι με την ελαχιστοποιηση των δαπανων, σε ολοσχερη απορρυθμιση και υποβαθμιση την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ η οποια τελει υπο διαλυση!
Το ανοιγμα της συζητησης απο το ΚΡΑΤΟΣ και την ΤΡΟ Ι ΚΑ για την απελευθερωση των καναλιων διακινησης των φαρμακων παγκου η 'αλλιως μη συνταγογραφουμενων ειναι τουλαχιστο ΥΠΟΠΤΟ !
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ !

Τις υπηρεσιες υγειας ...... δικαιουνται να απολαμβανουν ολοι οι ανθρωποι .... Ο ΑΓΩΝΑΣ , το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ μας για την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ στην ΥΓΕΙΑ , την ΕΝΙΣΧΥΣΗ της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ,χωρις ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΗΣ, η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. σ αυτον ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟ η' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ , ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ .! ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ και ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΞΟΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ , ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ , βεβαια οχι απο την ΚΡΙΣΗ οπως λεγεται , αλλα προς την κατευθυνση μιας σταθερης δυναμικης ,επανεκινησης χωρις προκριματικους ορους και επικινδυνους ανταγωνισμους μεταξυ μας αλλα με την συμμετοχη του συνολου των φαρμακειων για την διασωση του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΥ!

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.!
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ Φ Υ Κ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.!
Να διερευνησουμε τις προθεσεις του κρατους , ολων των εμπλεκομενων στην αλυσιδα , του χονδρεμποριου , των εταιρειων ,των συνεταιρισμων και να διαπιστωσουμε τους σκοπους,τους οι οποιοι θα πρεπει να ειναι στην ιδια κατευθηνση με τους δικους μας η να μην συγκρουονται.ΝΑ διεκδικησουμε ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ κινδυνευει Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ και ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΦΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ!

Και ενω ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αυξανονται σε σχεση με την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ απο το φαρμακειο ,εμεις
χρειαζομαστε ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ,νομοθετημενη και εγγυημενη , για να ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ τις οποιες επενδυσεις, δεσμευσεις κεφαλαιων , ειτε ιδιων ειτε απο δανεισμο για τους περισσοτερους . !

Η φαρμακευτικη ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και η χορηγηση του φαρμακου στηριζομενη στη ΣΥΜΒΑΣΗ με το ΚΡΑΤΟΣ , υποχρεωτικα και αποκλειστικα απο το φαρμακειο ,δεν θα επρεπε να ειναι το μεσον που να δημιουργει συνθηκες ανισου ,αθεμιτου και μη υγιους ανταγωνισμου μεταξυ
των συμβεβλημενων φαρμακειων σε ολη την επικρατεια και επι πλεον να τα διαχωριζει σε ικανα και μη, να καλυπτουν τις αναγκες των ασφαλισμενων στην εκτελεση εντολων !
Να σταματησει ο Π, Φ Σ , το παραληρημα της προστατευομενης ,επιλεχτικης επιχειρηματικοτητας και οποιος αλλος παραγοντας ,κρατικος , Ε Ο Π Υ Υ και καθε εμπλεκομενος, να σκεφτεται και περισσοτερο να δρα με αυτη την ιδεολογια γιατι ειναι αντιδημοκρατικη ,αντεθνικη και επικινδυνη!
Ο Π. Φ . Σ ! να συνταχτει τωρα ( , επρεπε να το εχει πραξει χτες ) με το συμφερον για το ΜΕΛΛΟΝ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ και οχι για το Φαρμακειο του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ! Αραγε τινος θα ειναι ,σε ποιoν θα ανηκει ; Να αναλαβει τωρα , ( χτες οφειλε να το ειχε κανει )ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ πρωτοβουλιες ( για μεγαλα Θεσμικα θεματα ,για την νομοθετηση των συνενωσεων και επαναφορα της δυνατοτητας μεταφορας ,αλλαγης εδρας ,των Φαρμακειων σε ολη την επικρατεια ) ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ,οχι με την ΟΠΙΣΘΕΝ και με ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΣΟΥΖΕΣ!
Η ΙΣΟΡΟΠΙΑ που ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ στην ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ειναι και ο μοναδικος ισχυρος παραγοντας που θα επετρεπε σε ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ την ΕΞΟΔΟ της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ απο την κοκκινη ΖΩΝΗ . απο το ματι του ΚΥΚΛΩΝΑ και την ΕΙΣΟΔΟ τους σε πορεια ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ του ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ Σ αλλα και ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ του ς μεσα απο τις Συνταγματικα κατοχυρωμενες νεες μεγαλες ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΝΕΝΩΜΕΝΩΝ και ΑΤΟΜΙΚΩΝ φαρμακειων!
Τα φαρμακεια ,οπως καθε επιχειρηση μικρη η μεγαλη και ειδικα στις συνθηκες διαλυσης του Δημοσιου Συστηματος Υγειας ,χρειαζονται ενα ελαχιστο σταθερο καθεστως για να προγραμματιζουν καθε δραστηριοτητα που ΘΑ εξυπηρετει την απροσκοπτη συνεισφορα τους στην συμβαση με το κρατος !

ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΡΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΙΚΙΛΑ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΝΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!


ΑΘΗΝΑ 24 / ΙΟΥΛΙΟΥ / 2013 .

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΖΑΝΝΙΑΣ .