Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ygeia360: Σκοπίμως στρεψοδικεί για τα ηλεκτρονικά φαρμακεία ο ΠΦΣ

Τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε την Τετάρτη 17 Ιουλίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με την οποία ισχυρίζεται ότι ο ΠΦΣ θα συμβάλει στην κατάρτιση της νομοθετικής ρύθμισης για το πλαίσιο της πώλησης των μη συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) από το διαδίκτυο με τρόπο που ο ΠΦΣ θα... ελέγχει όλη την διαδικασία! Ο ΠΦΣ, μάλιστα, ισχυρίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση ότι τα υφιστάμενα ιδιωτικά φαρμακεία θα είναι εκείνα τα οποία θα πωλούν τα ΜΗΣΥΦΑ στο διαδίκτυο και χαρακτηρίζει ως "παραπληροφόρηση" τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ!

 

Φαίνεται ότι ο ΠΦΣ διατηρεί φρούδες ελπίδες και "ξεχνά" σκοπίμως, αλλά για άρρητους λόγους, το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, στο διαδίκτυο δραστηριοποιούνται νομίμως τα λεγόμενα ηλεκτρονικά φαρμακεία, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση, πέραν της επιστημονικής, με τα γνωστά μας ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς...

Η παραπληροφόρηση είναι ένα "σπορ" το οποίο δεν συνάδει ούτε με την υπεύθυνη δημοσιογραφία ούτε με την υπεύθυνη συνδικαλιστική δράση!

Από τον Βασίλη Βενιζέλο