Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΦΣΑΧ: Kαθυστέρηση πληρωμών ΕΟΠΥΥ

Κύριοι,

Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα η Τράπεζα Πειραιώς επικαλούμενη διάφορες «τεχνικές δυσλειτουργίες» καθυστερεί την πληρωμή όσων Διανεμητικών δεν είναι υπό την σκέπη της. Αυτή τη φορά, πέρα από το γεγονός ότι τα χρήματα μπήκαν σήμερα το πρωί, δεν στάθηκε δυνατόν να πληρωθούν ταυτόχρονα και τα δύο εντάλματα (φάρμακα – υλικά διαβήτη) με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πληρωμή ενός εντάλματος 4,5 εκ. € που υπάρχει, εξαιτίας ενός άλλου 150 χιλιάδων € που δεν υπάρχει, διότι δεν λειτουργούσε χθες το σύστημα!!



Φυσικά, πρόεδρος του Π.Φ.Σ. και τα λοιπά μέλη του προεδρείου, έχοντας επιλέξει τράπεζα Πειραιώς, ουδόλως ασχολείστε να επιλύσετε αυτά για τα οποία έχετε εκλεγεί και είστε υπεύθυνοι: Την ισότιμη αντιμετώπιση στην πληρωμή, τουλάχιστον όλων των Διανεμητικών.

Προχωράτε όμως και ένα βήμα παραπέρα, στέλνετε και προσωπικά SMS στους συναδέλφους, μη έχοντας κατά νόμο δικαίωμα, μιας και τα μέλη των συλλόγων δεν είναι μέλη σας, όπου αρέσκεστε να κλίνετε το ρήμα διατίθεμαι σε παραλλαγές του μέλλοντα, προεξοφλώντας πληρωμές και πανηγυρίζοντας.

Εκτιμούμε πως δεν υπάρχει παρόμοιος κατήφορος σε άλλο συνδικαλιστικό κίνημα. Το ελάχιστο που έχετε να κάνετε, για να σώσετε τα προσχήματα, είναι να ‘τραβήξετε λίγο το αυτάκι’ των υπευθύνων της Πειραιώς και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ώστε αφενός να κάνουν σωστά τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια των πληρωμών, αφετέρου τα περίφημα χρέη που υπόσχεστε κάθε φορά εδώ και ένα χρόνο πως πληρώνονται, να πληρωθούν και στην πραγματικότητα.
Για τον Φ.Σ. Αχαΐας
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                  ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ