Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λάθη στις βεβαιώσεις της πύλης ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ - Αναμένεται διόρθωση στο σύστημα

Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος, λάθος υπήρξε στις καταστάσεις που εκτυπώσαμε πριν από λίγες μέρες από την διαδικτυακή πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ για τις παρακρατήσεις/περικοπές/ασφαλιστικές εισφορές. (δείτε εδώ)

Το πρόβλημα παρατηρήθηκε στα συστεγασμένα φαρμακεία, οι παρακρατήσεις των οποίων ήταν λανθασμένες.

Διαβάστε την ενημέρωση του προέδρου του ΦΣΑ:




Κατά την εκτύπωση των εν λόγω βεβαιώσεων, παρατηρήθηκε ότι στα συστεγασμένα φαρμακεία, αναφέρονται λάθος ποσά για τις εισφορές του ΤΣΑΥ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ανά άτομο το συνολικό ποσό των κρατήσεων για το συστεγασμένο φαρμακείο, αντί του ποσού που αφορά ατομικά τον εκάστοτε φαρμακοποιό.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (ΚΜΕΣ), μας ενημέρωσαν ότι το λάθος έγινε μόνο στην αναγραφή των ποσών, και όχι στην παρακράτηση. Ως εκ τούτου, ενώ αναφέρονται λάθος ποσά, έχουν κρατηθεί μέν τα σωστά ποσά, μηχανογραφικά όμως έγινε λάθος και δεν διαχωρίστηκαν τα ποσά ανά φαρμακοποιό κατά την αποτύπωση τους επί των βεβαιώσεων.

Το λάθος ήδη διορθώνεται από τους τεχνικούς της υπηρεσίας ΚΜΕΣ, και εντός των ημερών οι φαρμακοποιοί που παρατήρησαν στις βεβαιώσεις τους λάθος αποτύπωση των παρακρατηθέντων ποσών για το ΤΣΑΥ, θα μπορούν να εκτυπώσουν πλέον τις σωστές.