Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ψήφισμα ΓΣ ΦΣ Μαγνησίας

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 αποφάσισε τα ακόλουθα:

1.      Ζητά την κατάργηση της απόφασης της κυβέρνησης για την  απελευθέρωση πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. ακόμα και από καταστήματα που πωλούν τυποποιημένα τρόφιμα, όπως ακριβώς νομοθετήθηκε και για τα συμπληρώματα διατροφής. Τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται και στον χώρο της βιομηχανίας και στον χώρο των σούπερ μάρκετ, προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες «αρπαχτές», λίγο πριν μας εγκαταλείψει η Τρόϊκα, μέσω της οποίας και εναλλακτικά μέσω του ΟΟΣΑ ,προωθούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα περιφρονώντας όλη την κοινωνία αλλά και την Δημόσια Υγεία.



2.      Αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του φαρμακείου της γειτονιάς (μείωση του ποσοστού κέρδους, άρση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, απορρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας).
3.      Διεκδικεί νομοθετική ρύθμιση που να ευνοεί την ίδρυση συνεταιρικών φαρμακείων.
4.      Ζητά την κατάργηση του χαρατσιού του 1 ευρώ  ανά συνταγή, που υποχρεώνει τον φαρμακοποιό να εισπράττει από τον ασφαλισμένο και να το αποδίδει στον ΕΟΠΥΥ στο τέλος του μήνα, γιατί τιμωρεί  σκληρά τον ασφαλισμένο και μετατρέπει τον φαρμακοποιό σε φοροεισπράκτορα.
Τέλος αποφάσισε την συμμετοχή των μελών του συλλόγου σε απεργιακές  κινητοποιήσεις διαρκείας. Ο Π.Φ.Σ που είναι εξουσιοδοτημένος για τις συνομιλίες με τους αρμοδίους, θα αποφασίσει την ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων.



 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο           Πρόεδρος                                         Ο  Γραμματέας


         Ματσιόλης Κων/νος                             Βογιατζής Γεώργιος