Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο ΠΦΣ θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο τρόπο για την υπόθεση των ΕΛΤΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ


Του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.Π.Δ.Δ.» εδρεύοντος εις την Αθήνα επί της Λεωφόρου Πειραιώς αρ. 134 και Αγαθημέρου, νομίμως εκπροσωπούμενου.

ΚΑΤΑ

Της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΤΑ Α.Ε.» εδρεύουσας στην Αθήνα επί της οδού Απελλού αρ. 01, νομίμως εκπροσωπούμενης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗΣ

1. Εις το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Γραφείο Υπουργού).
2. Εις την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.           



-------------------------------------------------------------

            Παρά τις σχετικές περί του αντιθέτου προφορικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας σας προς ημάς, παρατηρούμε ότι συνεχίζεται η διοχέτευση της είδησης προς τα ΜΜΕ της προθέσεως της εταιρείας σας να συμπεριλάβει στις νέες υπηρεσίες της, την προσκόμιση στα φαρμακεία και την εκτέλεση συνταγών για λογαριασμό των ασφαλισμένων, ως και την παράδοση των φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους μέσω των ταχυδρόμων που υπηρετούν στην εταιρεία σας.
            Προφανέστατα δεν επιθυμείτε να αντιληφθείτε ότι τυχόν εφαρμογή εκ μέρους της εταιρείας σας των ανωτέρω είναι απολύτως παράνομη και αντίκειται στο Νόμο, ο οποίος προβλέπει αυστηρώς την δια χειρός φαρμακοποιού χορήγηση φαρμάκων στον ασφαλισμένο. Επίσης οφείλετε να αντιληφθείτε ότι είναι απολύτως παράνομη η διακίνηση και μεταφορά φαρμάκων εκτός φαρμακείου από τρίτους.
            Οφείλουμε να σας δηλώσουμε με τον πλέον ξεκάθαρο και σαφή τρόπο, ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) ως κατά νόμον επιφορτισμένος για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, επουδενί πρόκειται να επιτρέψει να μετατραπεί το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα διακινούμενο από τον οιονδήποτε άσχετο επί σκοπώ το κέρδος.
            Θα πρέπει να σας γίνει κατανοητό ότι δεν θα επιτρέψουμε το φάρμακο να καταστεί βορά εμπορικής εκμετάλλευσης με προφανή κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Το delivery φαρμάκων, επί σκοπώ μάλιστα το κέρδος, είναι απολύτως παράνομο και ο Π.Φ.Σ. θα καταγγείλει άμεσα εις τις αρμόδιες Αρχές κάθε ανάλογη απόπειρα. Πόσω μάλλον όταν τίθενται τοιουτοτρόπως σοβαρά ζητήματα διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων.
            Η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαθέτουν ήδη τις αναγκαίες υποδομές και θεσμούς για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο φάρμακο των ευπαθών εκείνων ομάδων που αδυνατούν να μεταβούν στο φαρμακείο για να προμηθευτούν το φάρμακό τους (πχ ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι). Και μάλιστα δίχως την παραμικρή οικονομική επιβάρυνσή τους…
            Ο Π.Φ.Σ. έχει αποδείξει πολλάκις ότι συνδράμει ενεργά στην άσκηση  κοινωνικής πολιτικής με στόχο την προστασία των αδύναμων και ιδιαίτερα των ασθενών σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Πολλοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας έχουν οργανώσει ή συνεργάζονται με κοινωνικά φαρμακεία για τους οικονομικά αδύναμους και τους ανασφάλιστους, τηρώντας σε κάθε περίπτωση όλες τις προϋποθέσεις, χορήγησης, αποθήκευσης και διανομής φαρμάκων.
Επειδή τυχόν υιοθέτηση εκ μέρους της εταιρείας σας των ανωτέρω «υπηρεσιών» είναι απολύτως παράνομη.
Επειδή τοιουτοτρόπως θέτετε σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
(Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας)

            Σας καλούμε όπως άμεσα προβείτε σε επίσημη διάψευση των εν λόγω πληροφοριών και να απέχετε από οιαδήποτε παράνομη σχετική ενέργεια.
Στην περίπτωση που δεν ενεργήσετε τα ανωτέρω, ο Π.Φ.Σ. θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει εις τις αρμόδιες Αρχές κάθε παράνομη ενέργεια που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία 
Τέλος, με την παρούσα δηλώνουμε άμα, ότι σε περίπτωση που δεν τηρήσετε όσα αναφέρονται ανωτέρω, είστε αποκλειστικώς και μόνο Σεις υπεύθυνοι απέναντι εις το Νόμο.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ον αύτη απευθύνεται προς γνώσιν του και για κάθε νόμιμη συνέπεια αντιγράφοντας παράλληλα ολόκληρη εις την επιδοτήρια έκθεση.
            Επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. 1,17 €.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ