Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο ΦΣ Έβρου συμπαρίσταται στον Ιατρικό Σύλλογο για το πλαφόν συνταγογράφησης

Ο ΦΣ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο επιβληθέν πλαφόν συνταγογράφησης στους  ιατρούς και συμπαρίσταται στον Ιατρικό Σύλλογο, διεκδικώντας την απόσυρσή του.

Το πλαφόν συνταγογράφησης είναι άδικο και ανεδαφικό, καθώς:




• Λαμβάνει υπόψη μονάχα τον όγκο της περσινής συνταγογράφησης του κάθε ιατρού κι όχι την ειδικότητά του ή τους ασθενείς που εξυπηρετεί

• Θα αφήσει ολόκληρες περιοχές και χωριά - που εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο από αγροτικούς και γενικούς ιατρούς, με πολύ χαμηλά έως ανύπαρκτα πλαφόν συνταγογράφησης – ουσιαστικά, χωρίς δυνατότητα συνταγογραφικής κάλυψης του πληθυσμού τους.

• Θα οδηγήσει ασθενείς που παίρνουν ακριβά φάρμακα να ψάχνουν από ιατρείο σε ιατρείο, ποιος γιατρός έχει υψηλό πλαφόν, για να μπορεί να συνταγογραφήσει τα φάρμακά τους.

• Θα καταδικάσει νέους ιατρούς, που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους κι έχουν σχετικά περιορισμένη συνταγογράφηση, να μείνουν ουσιαστικά χωρίς πελατεία.

• Επιβραβεύει, αντί να τιμωρεί, τους υπερσυνταγογράφους, οι οποίοι θα έχουν τα μεγαλύτερα πλαφόν και καταδικάζει όσους συνταγογραφούσαν λελογισμένα σε απώλεια πελατείας.

Ζητούμε από το αρμόδιο υπουργείο την άμεση αναβολή του μέτρου, κι εφόσον κρίνεται αναγκαία η επιβολή πλαφόν, αυτή να γίνει με πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια, που θα λαμβάνουν υπόψη την ειδικότητα του ιατρού, την περιοχή που καλύπτει, το χρόνο έναρξης του επαγγέλματος κλπ.

Όχι άλλα μέτρα, χωρίς μελέτη, που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των ασθενών στο κοινωνικό αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και που οδηγούν στον εξευτελισμό του ιατρικού και του φαρμακευτικού λειτουργήματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 
Τερζής Αναστάσιος 
 
 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 
Γεώργιος Τσώκος