Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 Η ΓΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου που συνεδρίασε την Κυριακή 19/01/2014 ψήφισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1) Υποστήριζε, υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Μη Υποχρεωτικά Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) ως φάρμακα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία. Επίσης ζητάμε τη σταθερή λιανική τιμή τους.




2) Καταγγέλλει και ζητά την άμεση κατάργηση του Νόμου Λοβέρδου, που αφορά το ωράριο το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλες ανισότητες μεταξύ των μεγάλων και μικρών φαρμακείων και ένα τεράστιο πρόβλημα στο θέμα εφημερευόντων και μη φαρμακείων.

3) Θα συμμετάσχει στην τετράωρη στάση εργασίας που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 23/01/2014, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στη συνεχόμενη συρρίκνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αφήνοντας εν τέλει τους έλληνες πολίτες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
4) Να καταθέσει άμεσα προτάσεις που αφορούν το ωράριο και τη βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τους αρμόδιους φορείς.
5) Εντελή το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου να αποφασίσει τη συμμετοχή ή όχι του συλλόγου σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πραγματοποιώντας ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων συνέχιση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.


                                              Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Η.

      Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας


Τσικανδηλάκης Γιάννης                                                        Σκουλά Καλλιόπη