Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΜΥΣΥΦΑ: Κ.Λουράντος VS Α. Μακρή.Ο ΣΚΑΙ απέκρυψε το βίντεο!

Farmakopoioi: Πράγματι μετά και από δική μας έρευνα, το βίντεο δεν υπάρχει στο αρχείο εκπομπών της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ. Σύμπτωση ή όχι, πάντως είναι γεγονός ότι ενώ καθημερινά αναρτώνται και τα δυο μέρη της εκπομπής, χθες αναρτήθηκε μόλις το ένα (δείτε φωτό)
Χαμός με απολαυστικές ατάκες, που όμως προβληματίζουν με την ευστοχία τους, έγινε χθες το πρωί στον ΣΚΑΙ-TV, όπου εκπρόσωπος των πολυκαταστημάτων βρέθηκε αντιμέτωπος με εκπρόσωπο των φαρμακοποιών.
Της Νικολέτας Ντάμπου    
Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτικό πάνελ που ασχολούνταν με το θέμα των...



... Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) ήταν καλεσμένοι μεταξύ άλλων ο κος. Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α. – Ν.Π.Δ.Δ.) και ο κος. Αντώνης Μακρής, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.).
Από την αρχή της κουβέντας ο κος. Λουράντος καλωσόρισε τον κο. Μακρή λέγοντας: “Καλωσορίζω τον συνδικαλιστή-εκπρόσωπο της συντεχνίας των Σούπερ-Μάρκετ. Μόνο που τη δική σας συντεχνία η Κυβέρνηση της αγαπά, ενώ τη δική μας τη χτυπάει συνέχεια.”
Όπως ήταν λογικό ο κος. Μακρής “κουμπώθηκε” με την καυστική παρατήρηση, ενώ οι δημοσιογράφοι του πάνελ έσπευσαν να τον υπερασπιστούν αλλά ήταν αργά. Είχε ειπωθεί και ο κόσμος την είχε ακούσει…
Στην συνέχεια ο κος. Μακρής μίλησε υπεραμυνόμενος για θεωρίες περί ανταγωνισμού και ελεύθερων αγορών και τιμών, για να γυρίσει όμως ο κος. Λουράντος και να τους πει ότι αυτά που λέει είναι παραμύθια δείχνοντας στην κάμερα διάφορα κουτιά με ΜΥΣΥΦΑ και αποδείξεις ταμειακής μηχανής από χώρες εκτός Ελλάδος που έδειχναν ξεκάθαρα ότι τα ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα είναι πολύ φθηνότερα από τις “απελευθερωμένες” χώρες, κάνοντας τον κο. Μακρή να κατεβάσει το κεφάλι και να στρέψει τα μάτια αλλού…
Κάποια μάλιστα στιγμή, ο κο. Λουράντος φανερά εκνευρισμένος γύρισε και είπε στον εκπρόσωπο των Σούπερ-Μάρκετ να μην του ανοίγει η όρεξη για να κερδοσκοπήσει η συντεχνία των Σούπερ-Μάρκετ και στα φάρμακα, δεν πρόκειται να τους αφήσουν να ληστεύουν τον κόσμο και στα φάρμακα, και προκλήθηκε ένταση με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις και υψηλούς τόνους.
Τελικά, τα στοιχεία που έδειξε ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών για τις τιμές, που έδειχναν ότι συμφέρει την τσέπη του καταναλωτή να ορίζονται από το Κράτος παρά να απελευθερωθούν, έμειναν αναπάντητα από την άλλη πλευρά η οποία προσπαθούσε απλώς να αλλάξει θέμα στη συζήτηση…
Η συζήτηση κόπηκε μάλλον απότομα ακριβώς τη στιγμή που ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών ήταν έτοιμος να αναφέρει στοιχεία για το φαινόμενο των αυξημένων δηλητηριάσεων λόγω κακής χρήσης ΜΥΣΥΦΑ στις χώρες εκείνες που δεν διατίθενται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία.
Το μόνο που πρόλαβε να θυμίσει ο φαρμακοποιός ήταν ότι ανάπτυξη στα φάρμακα σημαίνει πολυφαρμακία που είναι κάτι κακό, θύμισε ότι τα Σούπερ-Μάρκετ λειτουργούν με γνώμονα την υπερκατανάλωση και όχι την ορθολογική χρήση, οπότε τόνισε στους συνομιλητές του να μην είναι τόσο επιπόλαιοι να συγχέουν τα φάρμακα με τα κοινά καταναλωτικά προϊόντα.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ ανεβάζει μετά από λίγη ώρα αυτόματα τα βίντεο όλων των εκπομπών του για να τις δουν αργότερα όσοι επιθυμούν, το συγκεκριμένο βίντεο της εκπομπής που περιείχε το παραπάνω θέμα, έχει περάσει μία ημέρα και ενώ είναι αναρτημένο δεν μπορεί κανείς να το ανοίξει και να το δει…
Που πήγε το βίντεο οέο;;;;
life2day.gr

Farmakopoioi: Με δική μας εγγραφή, έχουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα: