Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΦΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Οι εξελίξεις σε βάρος του επαγγέλματος μας είναι τόσο ραγδαίες και βίαιες που δεν επιτρέπουν σε κανένα μας την παραμικρή ολιγωρία, δισταγμό ή κρύψιμο πίσω από φθηνές γραφειοκρατικές δικαιολογίες.
Το φαρμακείο που γνωρίζουμε και έζησε εμάς και τις οικογένειές μας που στήριξε τόσο πολύ ψυχικά και σωματικά τους πελάτες μας από το τέλος της εβδομάδας δεν θα υπάρχει.

Οι πρώτες σίγουρες πληροφορίες για τα μέτρα του επερχόμενου Ν/Σ που αφορούν τα φαρμακεία είναι καταιγιστικές στην δραματικότητα και την τραγωδία που απειλεί καθένα από εμάς.
Η βίαια είσοδος μεγάλου κεφαλαίου και η δημιουργία αλυσίδων με δυσκολία ίσως μπορεί να συγκρατηθεί από τις αιτιάσεις και τα επιχειρήματα του Ευρωπαϊκού Δικαίου , μπροστά στην αγωνία των δόσεων για να ζήσει η πτωχευμένη χώρα.
Η δική μας δυνατή αντίδραση είναι αυτονόητη:
Όχι μόνο με απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή, Όχι μόνο με εμφανίσεις στις εχθρικές TV και με φυλλάδια ή μαύρες αφίσες στα φαρμακεία .
Σε καλούμε σε καθολική συμμετοχή στον ύστατο αγώνα ,αλλιώς εύκολα και πολύ γρήγορα θα γνωρίζουμε ποιος θα βγει στην ανεργία και ποιος θα είναι υπάλληλος των 500 ευρώ.
Αποφασίστε να γίνετε πολιτικοί αντίπαλοι κάθε μέρα που μένει στο φαρμακείο σας, απέναντι σε όσους διαλύουν τη δουλειά σας και την φαρμακευτική περίθαλψη.
Από την Τετάρτη κλείνουμε τα φαρμακεία μας.
Είναι κοινή η μοίρα για διευρυμένους και μη.
Είναι ίδια η απειλή για αστικά φαρμακεία και επαρχιακά.
Ακόμα πιο έντονη είναι η πίεση στην Αθήνα και την Θεσ/νίκη όπου μαζικά αναμένεται να είναι τα κλεισίματα.
Τα συμφέροντα, αφού άφησαν στην οικονομική κατάρρευση τα φαρμακεία μας έρχονται τώρα να σαρώσουν τα πάντα με ελάχιστο κόστος.
Ο αγώνας μας, ακόμα και απελπισμένος είναι το μόνο που έχουμε τώρα πια.
Όσοι αδιαφορήσουν είναι άξιοι της μοίρας τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Οι ΦΣ να αναλάβουν το οργανωτικό και συντονιστικό συσπειρωτικό έργο της περιοχής τους.
Ο ΠΦΣ και πάλι θα βοηθήσει με υλικό και ηλεκτρονική υποβοήθηση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ