Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ΜΥΣΥΦΑ και φαρμακεία

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, παρέμειναν τα θέματα που αφορούν στην διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ αλλά στην λειτουργία των φαρμακείων,στην χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της Τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Χωρίς καμία συμφωνία έληξε χθες αργά το απόγευμα η παραπάνω συνάντηση. Στο μικροσκόπιο των μικτών κλιμακίων, έχουν μπει τα παραπάνω θέματα μαζί με άλλα που αφορούν σε διαφορετικά υπουργεία, τα οποία επεξεργάζονται τις προτάσεις του ΟΟΣΑ μια προς μια.



Πάντως η Ελληνική πλευρά επιμένει στην θέση της, τόσο για τα ΜΗΣΥΦΑ και τα ζητήματα των φαρμακείων όσο και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα. Οι διαπραγματεύσεις ίσως ολοκληρωθούν το βράδυ της Δευτέρας στο πλαίσιο του νέου γύρου διαπραγματευτής που ξεκίνησε χθες αργά το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες.

”Δεν είμαστε μακριά από συμφωνία με την τρόικα’’ δήλωσε ανώτατη πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης μετά το τέλος της συνάντησης . Ωστόσο, οι παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν με βάση τις προτάσεις του ΟΟΣΑ δεν μπορούν να οδηγήσουν σε τελική συμφωνία από μόνες τους. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε όλα», δηλώνει η ίδια πηγή. 

Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση στην χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της Τρόικας, επικεντρώθηκε στις εναλλακτικές προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβερνητική πλευρά για όλα τα ”καυτά” ζητήματα, όπως είναι το φάρμακα και φαρμακεία αλλά και το γάλα καθώς και τα βιβλία. Τέλος, στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η τρόικα εμμένουν στις θέσεις τους.

www.life2day.gr