Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η Katherine Heigl ζητά αποζημίωση 6 εκατ. δολαρίων από αλυσίδα φαρμακείων για ένα tweet


Η ηθοποιός Κatherine Heigl ζητά αποζημίωση 6 εκατομμυρίων δολαρίων από την γνωστή στις ΗΠΑ αλυσίδα φαρμακείων Duane Reade, γιατί τουίταρε από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρίας μια φωτογραφία της ηθοποιού να ψωνίζει σε ένα από τα καταστήματά της. 

Η Heigl κατέθεσε μήνυση για «διαστρεβλωμένη χρήση» της φωτογραφίας της από την εταιρία, γιατί δηλαδή την χρησιμοποίησε για διαφημιστικούς σκοπούς. 



Η ηθοποιός, εάν κερδίσει τα χρήματα, θα τα καταθέσει στο ίδρυμα που έχει ιδρύσει η ίδια στη μνήμη του αδερφού της που σκοτώθηκε στην εφηβεία του σε αυτοκινιτιστικό δυστύχημα. 

Το επίμαχο tweet της εταιρίας έδειχνε την ηθοποιό να βγαίνει από ένα κατάστημα κρατώντας δυο τσάντες με ψώνια και έλεγε «θα θέλατε μια γρήγορη βόλτα από τα Duane Reade; Ούτε η Κatherine Heigl δεν μπορεί να αντισταθεί στα ψώνια από το αγπαημένο της φαρμακείο». Το tweet μάλιστα είχε επισήμανση στον λογαριασμό της ηθοποιού στο Twitter (@KatieHeigl).

Η αλυσίδα δημοσίευσε τη φωτογραφία με αντίστοιχα σχόλια και στη σελίδα της στο Facebook, προκαλώντας την αντίδραση της Heigl.

www.protothema.gr