Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΥΥΚΑ: «Τραγικό λάθος η διακοπή του ρεύματος στην 56χρονη»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος και η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής ασθενούς στα Χανιά, επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΔΕΗ.

«Τραγικό λάθος», χαρακτηρίζει ο κ. Γρηγοράκος τη διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι η γυναίκα έπασχε από πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, τη λεγόμενη «νόσο του Σαρκό» και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη στο σπίτι.


«Δεν έχουμε μάθει να συμβιώνουμε ως πολιτεία, ως κοινωνία και ως υπηρεσίες με τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί και δεν το επέλεξαν, δηλαδή με τους συνανθρώπους μας με αναπηρία», δήλωσε η κ. Παπακώστα επισημαίνοντας ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να τυγχάνουν προστασίας και προσβασιμότητας, ανεξαρτήτως της λειτουργίας του Κράτους των υπηρεσιών και των πάσης φύσεως «αναγκών».

Η κ. Παπακώστα υπενθυμίζει ότι πρόσφατα, είχε ζητήσει, με αφορμή τις συνεχιζόμενες απεργίες της ΔΕΗ, από την αρμόδια αρχή να εξαιρεθούν από τις προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης οι καταναλωτές εκείνοι που έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζονται από ηλεκτρικά μηχανήματα, λόγω προβλημάτων υγείας. 

«Θλίβομαι που η πραγματικότητα με επιβεβαίωσε με τραγικό τρόπο μέσα σε διάστημα μόλις 21 ημερών», δήλωσε η υφυπουργός, προσθέτοντας ότι οφείλουμε όλοι μας να υιοθετήσουμε τη στάση ότι υπέρτατο αγαθό όλων είναι η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της και ιδίως εκείνων που δεν έχουν άλλους τρόπους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

www.newsbeast.gr