Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

''Εναπομείναντες της Πελοποννήσου'': «Απαράδεκτη μεθόδευση για συνάντηση με τον Υπ. Υγείας»

Προς: Προεδρεύοντα Δ.Σ. Π.Φ.Σ.
Έχοντας ως δεδομένα ότι:
  1. Έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπ. Υγείας για τα προβλήματα του κλάδου, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν.
  2. Μετά από έγγραφες αιτήσεις δικές μας και της ‘Συμμαχίας’ ορίστηκε άτυπη συνάντηση του Δ.Σ. για σήμερα στις 15:00 μ.μ.



Θεωρούμε απαράδεκτη και εκβιαστική την πρόσκληση της τελευταίας στιγμής, τηλεφωνικώς, σήμερα στις 09:40 π.μ., για ραντεβού με τον Υπουργό στις 12:00 μ.μ. Με δεδομένο πως δεν διαθέτουμε υπερηχητικά αυτοκίνητα, ούτε είμαστε καρδιοχειρουργοί εφημερίες για να βρισκόμαστε stand by ανά πάσα στιγμή, αποτελεί γεγονός άξιον απορίας για το ποιος έκλεισε και το ποιος απεδέχθη το συγκεκριμένο ραντεβού.
Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα τα οποία εξακολουθούν να εμφανίζουν τον επικεφαλή της ΑΕΣΠ ως πρόεδρο του Π.Φ.Σ., ο οποίος διαπραγματεύεται σημαντικά ζητήματα του κλάδου, δημιουργούν μείζονα προβλήματα θεσμικότητας. Δεν νομιμοποιείται κανείς, με άλλοθι την ‘τελευταία στιγμή’, να διαπραγματεύεται ζωτικά ζητήματα του κλάδου εν αγνοία των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. και μάλιστα ενός Δ.Σ. μη συγκροτημένου ακόμα. Απαιτούμε τα ραντεβού με τον οποιοδήποτε Υπουργό να εμπεριέχουν και τον ανάλογο σεβασμό προς το δευτεροβάθμιο το οποίο υπηρετούμε, τόσο από τη μεριά τη δική μας, όσο και από την μεριά των Υπουργών.
Συνεπώς από τη μεριά μας δεν νομιμοποιείται καμία συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό, αναμένουμε αναλυτική συζήτηση και συμφωνία για τις θέσεις μας στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 15:00 μ.μ.

Για τους Εναπομείναντες … της Πελοποννήσου,
Ανδρέας Σοφιανόπουλος.