Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Σταματήστε να βομβαρδίζετε αμάχους

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα καλεί το Ισραήλ να «σταματήσει να βομβαρδίζει αμάχους που είναι παγιδευμένοι στη Γάζα και να σεβαστεί το ιατρικό προσωπικό και τις υπηρεσίες υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η διεθνής οργάνωση αρωγής.

«Από την αρχή της επίθεσης η πλειοψηφία των θανάτων στη Γάζα είναι άμαχοι. Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου είναι οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι περισσότεροι από τους τραυματίες που φτάνουν στον τομέα εκτάκτων περιστατικών είναι γυναίκες και παιδιά», ανέφερε η ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Στους χώρους και στα δωμάτια των εκτάκτων περιστατικών οι μισοί από τους τραυματίες πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά από την άφιξή τους στο νοσοκομείο. Οι άλλοι χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς είναι παιδιά», σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντονιστή της οργάνωσης στη Γάζα Νίκολας Παλάρους.
Από την αρχή της χερσαίας επίθεσης «ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια», αναφέρει επίσης η γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση. «Ενώ η επίσημη γραμμή υποστηρίζει ότι η χερσαία επίθεση γίνεται για να καταστραφούν τα τούνελ, στην πράξη βλέπουμε να βομβαρδίζουν αδιακρίτως και ότι εκείνοι που πεθαίνουν είναι άμαχοι», δήλωσε ο συντονιστής του προγράμματος των ΓΧΣ στη Γάζα.
Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα την Κυριακή.
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην παλαιστινιακή πλευρά από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, στις 8 Ιουλίου, ανήλθε σήμερα σε 469 νεκρούς.
www.protothema.gr