Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Απάντηση Λουράντου-Σοφιανόπουλου στην επιστολή Θεοδοσιάδη: «Το δελτίο τύπου του ΠΦΣ ήταν προσχεδιασμένο πριν καν ολοκληρωθεί η σύσκεψη των προέδρων»

Απάντηση σε όσα υποστήριξε ο τέως πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης και μεταδόθηκαν στο μπλογκ pharmateam έδωσαν πριν από λίγο από κοινού οι κκ. πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Αχαΐας, Λουράντος και Σοφιανόπουλος αντίστοιχα. 

Ο κ. Θεοδοσιάδης υποστήριξε πως δεν υπήρξε πρόταση για 24ωρη απεργία την ημέρα επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα μόνο από μεριάς ΦΣΑ. Αντιθέτως, στην επιστολή παρακάτω οι κκ. Λουράντος και Σοφιανόπουλος αναφέρουν ότι το δελτίο τύπου του ΠΦΣ για 24ωρη απεργία ήταν προσχεδιασμένο πριν καν τελειώσει η συζήτηση και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν καν παρθούν αποφάσεις από τη συγκέντρωση των προέδρων το περασμένο Σάββατο.

Διαβάστε την επιστολή:


Αθήνα 7-7-2014

Η είδηση που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, περί απεργιακής κινητοποίησης ΜΟΝΟ των φαρμακείων της Αττικής πρίν κάν ολοκληρωθεί η σύσκεψη των Προέδρων στον Π.Φ.Σ., «εδόθη» προφανώς από τα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ήταν πρόταση του τέως Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.Θεοδοσιάδη, το άκουσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και αποτέλεσε την αφορμή της οξείας – είναι αλήθεια – άμεσης αρνητικής παρέμβασής του Προέδρου του Φ.Σ.Α. 

Ο κ.Θεοδοσιάδης, θα πρέπει να γνωρίζει, ότι δεν μπορεί να συνεχίζει την ίδια τακτική κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έφερε τον κλάδο σε αυτή την απελπιστική θέση. 

Δεν μπορεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, ούτε και να καλύπτει προσωπικές και μυστικές συμφωνίες και ραντεβού, επιδιδόμενος σε τακτικές που έχουν να κάνουν με την συνδικαλιστική διάσωσή του. 

Αυτοί, οι οποίοι μέχρι σήμερα απαξίωσαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινώντας τες με τυμπανοκρουσίες και σταματώντας τες χωρίς λόγο και αιτία παρά μόνο για προσωπικές οσφυοκαμψίες, δεν μπορούν να κάνουν μαθήματα στην Αττική ή σε άλλους συλλόγους που συνέχιζαν να μάχονται μέχρις εσχάτων. 

Η προσπάθεια διχασμού της Ελλάδας, σε Βόρειους και Νότιους, σε Επαρχία και Αθήνα, σε αγωνιζόμενους και παρατηρητές των εξελίξεων, δεν έχει πλέον πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί. Σε οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις από τούδε και στο εξής, θα πηγαίνουμε μαζί από την αρχή μέχρι το τέλος. Ας δείξουν έστω και την τελευταία ίσως στιγμή, ότι τα παθήματα, τους έγιναν μαθήματα.

Κ.Λουράντος – Πρόεδρος Φ.Σ.Αττικής 
Α.Σοφιανόπουλος – Πρόεδρος Φ.Σ.Αχαϊας