Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Παραλήρημα Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ FM: «Τα παυσίπονα πρέπει να πωλούνται παντού, οι φαρμακοποιοί είναι μπακάληδες!»

Σε μια χώρα που μέρα με τη μέρα καταρρέει, σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, δηλώσεις σαν αυτές του κ. Πάγκαλου είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Σε ένα ακόμα παραλήρημα προχώρησε σήμερα ο τέως υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM. Ισοπέδωσε τους πάντες και τα πάντα, θεωρεί ότι η τρόικα ήρθε για να κάνει καλό στη χώρα και ότι όλα όσα γίνονται είναι υπέρ του πολίτη, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν, ότι το κράτος πρέπει να βοηθά μόνο τους ανέργους, τους ανασφάλιστους και όχι τις επιχειρήσεις (!).

Πρόσθεσε επίσης ότι τα παυσίπονα πρέπει να πωλούνται στα...


... μπακάλικα, στα περίπτερα και παντού, γιατί ο κ. Πάγκαλος για να βρει λέει φαρμακείο ανοιχτό στην Ανατολική Αττική πρέπει να πάει στο αεροδρόμιο (!), είπε επίσης ότι στην Ελλάδα έχουμε τα ακριβότερα φάρμακα (!) ενώ όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε τις χαμηλότερες τιμές από όλη την Ευρώπη, ότι το ωράριο πρέπει να είναι απολύτως ελαστικό για να εξυπηρετείται ο πολίτης. Τα έβαλε με όλους, χαρακτήρισε τους κλάδους συντεχνίες, τα έβαλε και με τη ΔΕΗ.

Διαβάστε παρακάτω τις απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις του:

Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την απεργία της ΔΕΗ
«Επιχειρήσεις δεν είναι; Όποιος έχει μεγαλύτερα κόστη λειτουργίας από έσοδα να κλείσει και όποιος καταφέρει να έχει μεγαλύτερα έσοδα να λειτουργεί. Επιχείρηση είναι! Το κράτος πρέπει να προστατεύει μισθωτούς, αδύνατους οικονομικά, ανέργους, ηλικιωμένους, συνταξιούχους και αρρώστους. Όχι τις επιχειρήσεις. Στην περιοχή της ανατολικής Αττικής που μένω εγώ, αν δεν πας στο αεροδρόμιο που έχει φαρμακείο που λειτουργεί τη νύχτα, δεν μπορείς να αγοράσεις παυσίπονα. Πράγματα που θα έπρεπε να αγοράζεις στα περίπτερα και στα μπακάλικα, παντού. Αυτά που μας ζητάει η τρόικα να γίνουν είναι υπέρ του πολίτη. Και είναι εναντίον οργανωμένων συντεχνιών, των ανθρώπων που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν επαγγέλματα που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς την προστασία του κράτους. Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι οι κρατιστές. Αυτοί είναι οι πραγματικοί κομμουνιστές. Οι φαρμακοποιοί, οι μπακάληδες και όσοι θέλουν ωράρια και την προστασία του κράτους για να επιβάλλουν στον καταναλωτή τις αυξημένες τιμές τους και μια σειρά από προϊόντα, όπως τα φάρμακα και το γάλα, είναι ακριβότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από την πτώση των εισοδημάτων και της ζήτησης και της κρίσης που περνάμε και όμως να παρατηρείται μια αύξηση τιμών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν συμφέροντα οργανωμένα, ολιγοπώλια και μονοπώλια, τα οποία κατατυραννάνε τους πολίτες και βλέπουμε την Αριστερά, την παράταξη του λαού και των εργαζομένων, να είναι υπέρ των φαρμακοποιών, των γιατρών και των φοροφυγάδων. Και κατά οποιασδήποτε προσπάθειας μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού και ανοίγματος των αγορών, επειδή, λέει, είναι τα μέτρα αυτά στο μνημόνιο. Και λοιπόν; Ας τα κάναμε εδώ και χρόνια μόνοι μας, για να μην είναι και να μην έχουμε ανάγκη ούτε το μνημόνιο ούτε κανέναν άλλον μπαγάσα και κερατά.
Farmakopoioi