Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δυναμική συνέντευξη τύπου του νέου προεδρείου ΠΦΣ: «Ο ΠΦΣ είναι έτοιμος να υπερασπίσει τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων ενωτικά!

Στη συνέντευξη τύπου που παρακολουθήσατε σε ζωντανή μετάδοση από το μπλογκ μας και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο νέος πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Λουράντος ήταν σαφής όσον αφορά τις προθέσεις του κλάδου που εκπροσωπεί, ήταν καταιγιστικός και ξεκάθαρος.

Σε μια προσπάθεια πλήρους ενημέρωσης των δημοσιογράφων που παραβρέθηκαν στην αίθουσα του ΠΦΣ, ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε στις ελλείψεις φαρμάκων, στην σημερινή πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την φαρμακευτική περίθαλψη, στις συμμετοχές των ασφαλισμένων, στο ριμπέιτ, στο ποσοστό κέρδους και φυσικά στο ωράριο των φαρμακείων.

Ειδικά στο τελευταίο θέμα,




...οι φαρμακοποιοί - αλλά και ο Έλληνας πολίτης γενικότερα - επιθυμούμε «οργάνωση και τάξη» όπως χαρακτηριστικά είπε και όχι «χάος και μπάχαλο» όπως επικρατεί σήμερα αφού όποιος θέλει ανοίγει και κλείνει όποτε θέλει. Στάθηκε αρκετή ώρα στο συγκεκριμένο θέμα, αφού θεωρεί πως είναι ένα από τα μεγάλα αγκάθια του κλάδου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, παρουσίασε αποδείξεις από πωλήσεις φαρμάκων στο εξωτερικό τα οποία είναι πολύ ακριβότερα σε σχέση με την χώρα μας, ενώ έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα σχετικά με τη ραγδαία αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Πρόκειται για ένα ομολογουμένως δυναμικό ξεκίνημα του νέου προεδρείου του ΠΦΣ που έδειξε σαφώς τις προθέσεις του από τις πρώτες κιόλας στιγμές της εκλογής του και ότι τίποτα πλέον δε θα περάσει τόσο εύκολα...

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ, Γιάννης Μακρυγιάννης και ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Ο κ. Σοφιανόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του ωραρίου, ότι ο ΠΦΣ θα παλέψει για μάξιμουμ 48ωρο ωράριο λειτουργίας (μαζί με τις εφημερίες) και σίγουρα όχι παραπάνω. Έκανε λόγο ότι για το θέμα του ωραρίου εξυπηρετήθηκαν συμφέροντα μόλις 70 «συναδέλφων φαρμακοποιών» τη στιγμή που 10.930 συνάδελφοί τους ήταν αντίθετοι. Υπερασπίστηκε τη γυναίκα φαρμακοποιό και το δικαίωμά της στην οικογένεια και στον ελεύθερο χρόνο που πρέπει να έχει.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ έκανε λόγο για την πρώτη ηγεσία του ΠΦΣ που είναι εκλεγμένη από τη γενική συνέλευση του κλάδου και όχι από το ΔΣ, κάτι που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα όπως τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Λουράντος έχει μακράν τη μεγαλύτερη αποδοχή από τη βάση του κλάδου με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, ότι είναι μακράν ο πιο «απρόβλεπτος» συνδικαλιστής ο οποίος υπάρχει στη συνδικαλιστική αγορά και ότι αυτό πρέπει να το έχει υπόψη του ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Σοφιανόπουλος είπε επίσης ότι ο κ. Λουράντος και το νέο προεδρείο ΠΦΣ απαρτίζεται από την πιο «απρόβλεπτη» ομάδα, την πιο πολυσύνθετη, πολυποίκιλη σε πολιτικές προτιμήσεις, μη κομματικά εξαρτώμενη και αποφασισμένη να υπηρετήσει τα συμφέροντα των συναδέλφων όπως μπορεί καλύτερα, όλων των συναδέλφων ενωτικά.

«Ο κ. Λουράντος και το προεδρείο του έχει τον κλάδο πίσω του συσπειρωμένο, αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει η κυβέρνηση, όπως πρέπει να θυμάται και τη φθορά που είχε ο κ. Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του στις Ευρωεκλογές. Ένας από τους λόγους ήταν και τα φαρμακεία.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά τη συνέντευξη τύπου σε μαγνητοσκόπηση εδώ.

Farmakopoioi