Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κ. Λουράντος: Τέλος οι εφημερίες αν δεν γυρίσουμε στο παλιό ωράριο


Της Βίκυς Κουρλιμπίνη 


Με κατάργηση των εφημεριών και των διανυκτερεύσεων στα φαρμακεία όλης της χώρας, αν δεν καταργηθεί το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας, προειδοποιεί ανοικτά το υπουργείο Υγείας ο νέος πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, θεωρώντας πως εφόσον δεν υπάρχουν καθορισμένες ώρες λειτουργίας των φαρμακείων δεν υφίσταται λόγος να ισχύουν οι εφημερίες. 

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, στη πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, κατήγγειλλε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί επίτηδες χάος στην αγορά των φαρμακείων, ώστε πολλά μικρά από αυτά να οδηγηθούν σε πτώχευση και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την εξαγορά τους από μεγάλες αλυσίδες. 




Την ίδια ώρα, με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια περίθαλψη, εστιάζοντας κυρίως στις ελλείψεις που καταγράφονται στην αγορά σε φάρμακα και παιδικά εμβόλια.

«Μεγάλες ποσότητες φαρμάκων λόγω της χαμηλής τιμής τους ταξιδεύει στο εξωτερικό. Το φάρμακο ο πολίτης σε όλο τον κόσμο το χρειάζεται την στιγμή της θεραπείας του και ακόμη και η παροδική έλλειψη που έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Πρόκειται για ανθρωπιστική, υγειονομική και κοινωνική κρίση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ, κάνοντας λόγο μάλιστα για χάος που η κυβέρνηση ηθελημένα δημιούργησε στο χώρο των φαρμακείων.

«Η πολιτεία έχει στοχοποιήσει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τους φαρμακοποιούς λες και φταίνε αυτοί για όλα τα δεινά της κρίσης» τόνισε ο κ. Λουράντος. Και συμπλήρωσε πως «Για ότι κακό συμβαίνει, με χειρουργική ακρίβεια κάθε χρόνο οι πολιτικοί, βρίσκουν και κάτι να επιβάλλουν στους φαρμακοποιούς. Το πιο πρόσφατο είναι τα ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ. Κάποιοι τα θέλουν στα σούπερ μάρκετ για να... αυξηθεί η τιμή τους και η κατανάλωσή τους ξεχνώντας εντέχνως ότι είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα και όχι καραμέλες» συμπλήρωσε.




Πηγή:www.capital.gr