Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Αλαλούμ με την ηλεκτρονική έκδοση φορολογικής ενημερότητας!

Οι συνταγές Οκτωβρίου κατατέθηκαν, όμως σύντομα θα κληθούμε να καταθέσουμε τις συνταγές Νοεμβρίου.

Τέλη του μήνα όλοι οι φαρμακοποιοί θα μπουν στην ηλεκτρονική σελίδα gsis.gr για να εκδόσουν όπως κάθε μήνα την φορολογική τους ενημερότητα.

Όπως σας ενημερώσαμε πριν από λίγες μέρες, το σύστημα έχει αλλάξει από...




... τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου. Υποτίθεται για καλύτερα, ενσωματώθηκε η επιλογή ο πολίτης να μπορεί να εκδώσει ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα ακόμα και αν έχει ρυθμισμένες οφειλές, κάτι που δε γινόταν μέχρι πριν. Φορολογική ενημερότητα όμως ΟΧΙ για είσπραξη χρημάτων, όπως χρειαζόμαστε εμείς για την πληρωμή ΕΟΠΥΥ.

Πλέον όποιος πάει να εκτυπώσει φορολογική ενημερότητα ακόμα και να μην έχει καμιά οφειλή του εμφανίζεται το παρακάτω μενού:


Άγνωστο παραμένει τι πρέπει να συμπληρώσουμε στα στοιχεία τίτλου πληρωμής, ενώ στον φορέα λογικά θα πρέπει να γράψουμε ΕΟΠΥΥ. Η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ γίνεται μεταγενέστερα, άρα δεν υφίσταται τίτλος πληρωμής, οπότε αυτό αποτελεί πρόβλημα για όλους τους φαρμακοποιούς.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πάρει οδηγίες και είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να εκδώσουμε φορολογική ενημερότητα. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να λάβουμε οδηγίες και να ξεκαθαριστεί το ζήτημα...

Ως τότε ψυχραιμία...