Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Βορίδης: Τέρμα τα περί λαθών στην τιμολόγηση των φαρμάκων! Ας πάμε σε νέα νομοθεσία

Τέρμα στις ποικίλες αιτιάσεις της φαρμακοβιομηχανίας περί λαθών στην τιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων έθεσε το πρωί της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και κατέστησε σαφές προς όλους ότι η τιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιείται βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της επιχειρηματικής συνεργασίας των φαρμακευιτκών εταιρειών ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ και ΒΙΑΝΕΧ, η οποία συνίσταται στην προώθηση στην Κίνα ενεσίμων αντιβιοτικών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων τα οποία παρασκευάζονται στην Ελλάδα, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε χαρακτηριστικά και με νόημα:


"Είμαι ανοιχτός να ξεκινήσουμε μία συζήτηση για την κατάρτιση νέας νομοθεσίας περί τιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η συζήτηση να είναι ανοιχτή, αρκεί όλες οι απόψεις και οι προτάσεις να σέβονται τις ανάγκες για την διατήρηση των συμπεφωνημένων στόχων για την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη".

Είχε προηγηθεί, πάντως, στην ίδια εκδήλωση η αποστροφή του λόγου του προέδρου της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ Διονύση Φιλιώτη, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον Μάκη Βορίδη, είχε αναφέρει:

"Οι επιχειρήσεις δεν ζητούν προνόμια. Θέλουμε να αρθούν τα εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Δεν γίνεται να μην τηρείται ο νόμος και να ακούμε διαρκώς ότι 'είναι λάθος, αλλά δεν γίνεται να διορθωθεί'".

Πηγή: ygeia360.gr