Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΦΣΑ: Eνημέρωση για τα ληξιπρόθεσμα

Σήμερα μας κατέθεσε ο ΕΟΠΥΥ στον λογαριασμό του ΦΣΑ το ποσό των 11.949.172,86 ευρώ,  το οποίο αντιστοιχεί για πληρωμές ληξιπροθέσμων που αφορούν τα ταμεία ΔΕΗ  2011 και Οίκο Ναύτου 2011 & 2012 καθώς και ΟΤΕ 2011 που αφορούν πληρωμή μόνο 9 φαρμακείων που δεν είχαν πληρωθεί.





Τα χρήματα αυτά ο ΦΣΑ τα είχε προκαταβάλλει στα μέλη του και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται να τα ξαναπάρουν.

Λόγω αρκετών μεταβολών που έχουν γίνει στα φαρμακεία (αλλαγή ονομασίας, συστεγάσεις, αλλαγή τραπεζικών λογαριασμών κ.λ.π.) οι αρμόδιες υπηρεσίες του Συλλόγου μας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή της δεύτερης δόσης του Φεβρουαρίου 2012 που εκκρεμεί, έως το τέλος της άλλης εβδομάδας δηλαδή έως το αργότερο 9 Ιανουαρίου 2015. Για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πίστωσης κάποιοι υπάλληλοι θα απασχοληθούν αποκλειστικά στο τμήμα του λογιστηρίου του Συλλόγου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότεροι υπάλληλοι τις ημέρες των παραλαβών, οπότε και ζητάμε την κατανόησή σας.

Είναι αυτονόητο ότι όσοι έχουν κατασχέσεις, παρακρατήσεις, οφειλές προς το δημόσιο, αλλαγή επωνυμίας, ανάκληση άδειας κ.λ.π. δεν συμπεριλαμβάνονται άμεσα στις ανωτέρω πληρωμές. Ως εκ τούτου δεν θα πληρωθούν τη δεύτερη δόση του Φεβρουαρίου μέχρις ότου γίνει η εκκαθάριση για την οποία πιστεύουμε ότι θα γίνει άμεσα.

Σημειώστε επίσης ότι μετά τις πληρωμές προς τα μέλη μας, το λογιστήριο θα πρέπει να προβεί σε έλεγχο όλων των πληρωμών από τα ταμεία αυτά, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν υπήρξε κανένα λάθος εκ μέρος των ταμείων.

Με την υποβολή των συνταγών στις αρχές Ιανουαρίου θα λάβετε από το λογιστήριο έγγραφο με τα ακριβή ποσά με τα οποία πρέπει να κοπούν τα πιστωτικά τιμολόγια, όπως επίσης και συνημμένες υπεύθυνες δηλώσεις που θα πρέπει συμπληρώσετε και να καταθέσετε έως 15/1 στα γραφεία του ΦΣΑ.  



για τον Φ.Σ.Α

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                       ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ