Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

H Χρυσή Ευκαιρία μας εξηγεί και προστατεύει τη νομιμότητα

Συνάδελφοι και μέλη του γκρουπ μας στο facebook μας επισήμαναν αγγελίες πώλησης φαρμάκων από ιδιώτες στην ιστοσελίδα της Χρυσής Ευκαιρίας. Οι διαχειριστές του γκρουπ επικοινωνήσαμε με τον ΠΦΣ και ο νομικός σύμβουλός του κ. Δημητρέλλος ανέλαβε άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Μας ενημέρωσε με μειλ του για τα αποτελέσματα και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι αφού οι υπεύθυνοι της Χρυσής Ευκαιρίας μας εξηγούν επαρκώς πώς δουλεύει η ιστοσελίδα τους, την ύπαρξη ελεγκτικών μηχανισμών και την πρόθεσή τους για άμεση ανταπόκριση σε κάθε επισήμανση οποιουδήποτε προστατεύει τη νομιμότητα.

 Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην ενέργεια αυτή εκ μέρους και των μελών μας. Δείτε την απάντηση της ΧΕ:




Η Εταιρεία μας εκδίδει το έντυπο «ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» (εφεξής το Έντυπο) στο οποίο δημοσιεύονται αγγελίες, ενώ παράλληλα διατηρεί και την Ιστοσελίδα www.xe.gr στο διαδίκτυο (εφεξής η Ιστοσελίδα) με το ίδιο αντικείμενο. Οι αγγελίες δημοσιεύονται στο Έντυπο και αναρτώνται στην Ιστοσελίδα με πρωτοβουλία και αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε αγγελιοδότη. Η καταχώρηση των αγγελιών τόσο στην Ιστοσελίδα, όσο και στο Έντυπο γίνεται είτε με κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρείας μας (τμήμα υποδοχής δωρεάν αγγελιών) είτε με απευθείας ανάρτηση της αγγελίας στην Ιστοσελίδα από τον ίδιο το χρήστη μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής αγγελιοδοσίας (my.xe.gr), εισάγοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό λογαριασμού του (σύστημα αυτοδιαχείρισης).
Στην περίπτωση ανάρτησης αγγελίας από τον ίδιο το χρήστη μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής αγγελιοδοσίας, μετά την ανάρτηση της εκάστοτε αγγελίας και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από αυτήν, το αρμόδιο τμήμα της Εταιρείας μας προβαίνει σε έλεγχο των αγγελιών που έχουν αναρτηθεί από τους χρήστες και εφόσον κείμενο κάποιας αγγελίας αντιβαίνει σε οποιαδήποτε διάταξη νόμου, ο αρμόδιος υπάλληλος προβαίνει σε άμεση διαγραφή της εν λόγω αγγελίας, η οποία από εκείνη την στιγμή παύει να είναι αναρτημένη στην Ιστοσελίδα.

Εν προκειμένω, η αγγελία με τίτλο «ΕΝΕΣΗ Aranesp για τον αιματοκρίτη» εντάσσεται στην κατηγορία των αγγελιών που αναρτήθηκαν στην Ιστοσελίδα από τον ίδιο τον χρήστη, μετά από είσοδο στον λογαριασμό του με την εισαγωγή του ονόματος χρήστη και του κωδικού του(σύστημα αυτοδιαχείρισης). Σύμφωνα με την ως άνω περιγραφείσα πάγια πρακτική και συμμορφούμενη πλήρως με όλες τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις περί πώλησης φαρμάκων, η Εταιρεία μας προέβη άμεσα κατά το στάδιο του ελέγχου σε διαγραφή της εν λόγω αγγελίας από την Ιστοσελίδα ήδη από την Δευτέρα 22/12/2014 και ώρα 12.00