Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Europharmacy update: Προσθήκες και βελτιώσεις προγράμματος

Η ενημέρωση (16-02-2015) περιέχει:
  • Ενημέρωση του αρχείου φαρμάκων ως προς : ομοειδή φάρμακα, δραστικές ουσίες, χρήση, ενδείξεις/αντενδείξεις, δοσολογία.
  • Την έκδοση v.5.6.0.74 του προγράμματος Euromedica, στην οποία έχουν γίνει οι παρακάτω αλλαγές-προσθήκες:
Κατά την ΠΩΛΗΣΗ-ΣΥΝΤΑΓΗ μπορείτε να κάνετε και έκπτωση ανά είδος. Σ’ αυτή την περίπτωση, τσεκάρετε με τη βοήθεια του mouse το είδος στο οποίο θέλετε να γίνει η έκπτωση (γίνεται μωβ χρώμα η γραμμή που το περιέχει), στη συνέχεια στο κάτω μέρος συμπληρώνετε το ποσοστό έκπτωσης που επιθυμείτε και πατάτε το πλήκτρο Enter. (Σημειώνουμε ότι,



... επιτρέπεται μόνο ποσοστιαία έκπτωση).

 1
*Επισημαίνουμε ότι, τη δυνατότητα αυτή δεν την υποστηρίζουν οι ταμειακές μηχανές ARCADIA και MICROPOS.
  •        Σε ηλεκτρονικές συνταγές με ταμείο πρόνοιας εμφανίζεται σχετικό προειδοποιητικό μήνυμα και δεν επιτρέπεται η εκτέλεση.
  •        Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΗΔΙΚΑ τα web services του ΑΡΙ φαρμακείων δεν επιστρέφουν ένδειξη ασφαλιστικής ικανότητας ούτε ημερομηνία λήξης ασφαλιστικής ικανότητας, έτσι έχει αφαιρεθεί ο έλεγχος για ασφαλιστική ενημερότητα από το πρόγραμμα (ΗΛ.ΣΥΝΤ/ΣΗ – API). Ο χρήστης φαρμακοποιός θα πρέπει να ελέγχει την εκτύπωση της καταχωρημένης από τον ιατρό συνταγής, όπου αναφέρεται η ημερομηνία λήξης της ασφαλιστικής ικανότητας.
  •     Στο ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ – Κινήσεις Πελατών προστέθηκαν τρεις νέες στήλες (επιπλέον επιβαρ., έκπτωση και τελικό ποσό)
2
  •     Στο ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ προστέθηκε επιπλέον έλεγχος στην περίπτωση που το πελατολόγιο χρησιμοποιείται. Εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα κατά την ώρα της πώλησης και τη χρέωση πελάτη ή σε περίπτωση δικτύου εφόσον το πελατολόγιο είναι ήδη ανοιχτό.
  •     Στο ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ενεργοποιήθηκε η ταξινόμηση στις κινήσεις πελατών. Η αποθήκευση μετά τις ταξινομήσεις κρατάει την αρχική σειρά των εγγραφών προς αποφυγή λαθών των δεδομένων.
  •     Τροποποιήθηκε ειδικά η διαδικασία συμπίεσης αρχείων και σε όσους διαθέτει ο υπολογιστής του λειτουργικό σύστημα windows 64-bit (synthex / algobox: διαδικασία για Ζ, backup: καταχώρηση και ανάκτηση στοιχείων, διαδικασία ims)
  •     Ενημερώθηκε η νέα ταχυδρομική διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 12) κατά την έκδοση τιμολογίου από τις Καταστάσεις Ασφαλιστικών Τιμολογίων "Εκτύπωση τιμολογίου για ΕΟΠΥΥ σε Α4".