της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή διετάχθη:
 
 
α) διοικητικός  και διαχειριστικός-οικονομικός έλεγχος στο Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία- Φλέμινγκ» 
 β)  διαχειριστικός-οικονομικός έλεγχος στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ από το έτος 2012 έως σήμερα.
 γ) διαχειριστικός-οικονομικός έλεγχος στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.
 δ) έλεγχος για τα έργα 1. Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητικής και Συντονιστικής Υποστήριξης και 2. Σύστημα παραγωγής Δεικτών Υγειονομικού Χάρτη 
ε) διαχειριστικός έλεγχος όλων των έργων για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας από το έτος 2005 έως σήμερα. 
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ύστερα από απόφαση του Υπουργού η διενέργεια διαχειριστικού-οικονομικού ελέγχου στους εξής εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας:  ΕΟΜ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΠΥ, ΕΠΥ και ΙΦΕΤ.
 
Οι δηλώσεις του Υπουργού για το προαναφερόμενο θέμα ήταν την Τρίτη:
   
Κουρουμπλής: Κάποιος από τη ΝΔ να μου παραδώσει το χάρτη Υγείας

Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στην κατάσταση των νοσοκομείων και στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει «παγώσει» όλες τις πληρωμές. «900 εκατομμύρια χρέη παρέλαβα από τα νοσοκομεία» είπε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

«Η ΝΔ καλό θα είναι να είναι πιο συγκρατημένη γιατί αν ανοίξουμε αυτή την κουβέντα θα πάει πάρα πολύ μακριά. Το τι παραλάβαμε από την ΝΔ είναι κάτι το αδιανόητο» είπε σε έντονο ύφος και πρόσθεσε: «Πληρώσαμε 6 εκατομμύρια για χάρτη υγείας. Μπορούνε να μου υποδείξουν από που θα τον πάρω; 6 εκατομμύρια και δεν ξέρει το υπουργείο ποιος έχει τον χάρτη υγείας».

Ο κ. Κουρουμπλής παραδέχτηκε ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα, ότι ασκείται μια πίεση η οποία πραγματικά είναι αφόρητη και αυτοκτονική». Ωστόσο, υποστήριξε -απαντώντας σε σχετική ερώτηση – ότι αν η χώρα δεν πάρει κάποια χρήματα « τα νοσοκομεία δεν θα τα αφήσουμε ούτε λεπτό να αντιμετωπίσουν πρόβλημα, τουλάχιστον όπως είναι σήμερα δηλαδή περισσότερο πρόβλημα από αυτό που έχουνε σήμερα. Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Έχουμε μια δυσκολία αλλά πιστεύω ότι θα βρεθεί τρόπος. Είμαι αισιόδοξος». 

πηγή: healthview