Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Απειλούν με άρση της εφημέρευσης και διανυκτέρευσης και τα φαρμακεία των Ιωαννίνων

Σε αναβρασμό βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο κλάδος των φαρμακοποιών. Από την μία το θολό τοπίο σχετικά με τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ που ουσιαστικά τους δένει τα χέρια ώστε να έχουν ρευστότητα και να καλύπτουν τις ανάγκες των φαρμακείων τους και από την άλλη το θέμα του ωραρίου που έχει χωρήσει κυριολεκτικά τον κλάδο στα δυο βρίσκονται ψηλά στην διεκδικητική ατζέντα αναμένοντας λύσεις και μάλιστα άμεσα.

Και ενώ για την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ είναι διατεθειμένοι να δώσουν μια πίστωση χρόνου με βάσει πληροφορίες για καταβολή μέρους των οφειλών το επόμενο διάστημα το θέμα του ωραρίου είναι...




... αδιαπραγμάτευτο με τον κλάδο. Η καθυστέρηση παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στο ελεύθερο ωράριο των φαρμακείων οδηγοί τους φαρμακοποιούν στο να σηκώνουν τους τόνους προειδοποιώντας ακόμη και με παύση εφημέρευσης και διανυκτέρευσης.

Ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση ενώ δεν αποκλείται αντίστοιχη αντίδραση να υπάρξει και από τα φαρμακεία των Ιωαννίνων όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Ντούσκας. » Θα άρουμε τις εφημερίες και ας καθίσουν να τις κάνουν, και μάλιστα τις δύσκολες ώρες, δηλαδή τις βραδινές, τα φαρμακεία με το διευρυμένο ωράριο που τώρα στις 9 το βράδυ κλείνουν» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Όσο για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης, τα φαρμακεία, λόγω ελλείψεως ρευστότητας, οδηγούνται σε αδυναμία αγοράς φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν επίσης πως η συνεχιζόμενη μη πληρωμή των τρεχουσών οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ τους έχει οδηγήσει πλέον σε οικονομική ασφυξία .

palmosipirou.gr