Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μήνυμα ανθρωπιάς από τους φαρμακοποιούς και τον Υπουργό Υγείας προς την μικρή Ραφαέλλα (video)

Η μικρή Ραφαέλα που νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εδώ και 7μήνες (από τις 25 Οκτωβρίου 2014) πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό για την περαιτέρω νοσηλεία της.

Η γραφειοκρατία είναι αξεπέραστη. Η μητέρα και ο πατέρας της μικρής Ραφαέλας περνούν το δικό τους γολγοθά ενώ έχουν σοβαρά παράπονα από γιατρούς, ΕΟΠΥΥ και το εθνικό σύστημα υγείας. Στην προσπάθειά της όμως βρίσκει και πολλούς συμμάχους. Εκτός από χρήματα (έγινε έρανος στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων και μαζεύτηκαν σχεδόν 120.000€) οι γονείς της μικρής Ραφαέλας χρειάζονται και βοήθεια από το κράτος προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και το παιδί να φύγει στο εξωτερικό για συνέχιση της θεραπείας του.

Ζητήσαμε την προσωπική συμβολή του προέδρου μας του κ. Λουράντου δεδομένου ότι έχει συχνή επικοινωνία - ως θεσμικός εκπρόσωπος - με τον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή. Πράγματι ο πρόεδρος ενήργησε άμεσα, το ίδιο και ο Υπουργός Υγείας προς τιμήν του, άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι ευαίσθητος σε ανθρώπινες στιγμές, και έτσι το μικρό παιδάκι θα συνεχίσει να ελπίζει. Φεύγει άμεσα στο εξωτερικό, με καλυμμένα τα έξοδα. Αυτό που δε μπόρεσαν να κάνουν οι γιατροί, το κάνει η πολιτική ηγεσία.

Η μητέρα της Ραφαέλας μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ θεώρησε σωστό να ευχαριστήσει και τον δικό μας πρόεδρο κ. Κώστα Λουράντο.

Εμείς να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να γυρίσει σύντομα στο σπίτι της υγιής....

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα: