Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Πολυχρ. Συμεωνίδης: «Ο ΣΥΦΑ Πιερίας μπορεί να απορροφήσει την καθυστέρηση πληρωμής» (video)

- Δεν αναμένεται εξόφληση των φαρμακείων πριν τις 10 Ιουνίου

- Δεν είναι καιρός για κινητοποιήσεις, αλλά για συζητήσεις εξεύρεσης του προβλήματος

- Ομπρέλα προστασίας για τους φαρμακοποιούςο τοπικός ΣΥΦΑ


Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας αλλά και πρόεδρος του τοπικού συνεταιρισμού φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) κ. Πολυχρόνης Συμεωνίδης οι...




... ασφαλιστικές εισφορές των ταμείων δεν πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ όπως θα έπρεπε να πάνε αλλά πηγαίνουν σε άλλες υποχρεώσεις της πολιτείας με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η ασφυξία και να καθυστερεί η πληρωμή προς τα φαρμακεία.

Ο κ. Συμεωνίδης τόνισε πως η ροή πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ - σύμφωνα με τις πληροφορίες του προέδρου - θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου, άρα δεν προβλέπεται πληρωμή προς τα φαρμακεία πριν τις 10 Ιουνίου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου όπως τόνισε διότι ο κ. Κοντός είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και είναι ο ίδιος ο οποίος δήλωσε δημόσια οτι θα μας εξοφλήσει στην ώρα μας, μένει να το δούμε στην πράξη βέβαια.

Ειδικότερα για την Πιερία, ο κ. Συμεωνίδης είπε πως οι ασφαλισμένοι δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς φάρμακα, διότι υπάρχει ο συνεταιρισμός φαρμακοποιών Πιερίας ο οποίος μπορεί να απορροφήσει την καθυστέρηση πληρωμής.

Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος του ΦΣ Πιερίας και του τοπικού ΣΥΦΑ έκανε έκκληση προς τους φαρμακοποιούς του νομού να σταματήσουν να ψωνίζουν από άλλες ανταγωνιστικές - -ιδιωτικές - αποθήκες και να ψωνίζουν μόνο από το ΣΥΦΑ που τους υπερασπίζεται.

Όσον αφορά ενδεχόμενες κινητοποιήσεις ο κ. Συμεωνίδης υποστήριξε πως δεν είναι καιρός για κινητοποιήσεις. Είναι εποχή για συζητήσεις - όπως είπε - προκειμένου να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων ρευστότητας.

Δείτε το βίντεο: