Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Α. Σοφιανόπουλος: «Γιατί δηλώνω αμετακίνητα ΟΧΙ»

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΝ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΙ ΣΟΥΚΑΝΤΖΙΔΗΣ-ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ-ΚΟΥΚΚΙΔΗΣ-ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ-ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ

Την Κυριακή θα σπάσει το απόστημα που χάσκει από την αποφράδα μέρα του Μάη του 2010. Όλες οι αμφιβολίες και οι διαφωνίες για το ποιοι είμαστε και που πάμε, ως χώρα, ως έθνος, θα απαντηθούν αμετάκλητα. Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός φημολογείται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα ,τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια των λαών, την ελεύθερη βούληση. Ακόμα και ο οφειλέτης σε όσο δεινή οικονομική κατάσταση και να βρίσκεται δικαιούται σεβασμού και δυνατότητας εύρεσης εφικτής λύσης στο πρόβλημα του χρέους του και όχι μόνο.

Ως τώρα εφαρμόστηκαν σειρά μέτρων λιτότητας με...



... οριζόντια λογική τα οποία έφεραν την ελληνική κοινωνία στην κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, παρά την όποια απειρία διαχείρισης εξουσίας και τα όποια λάθη στρατηγικής έμεινε προσηλωμένη σε ένα στόχο που δεν μπορεί να της τον αμφισβητήσει κανείς. <Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΦΛΑΤ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΑΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΔΩΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ>.

Το παραπάνω δόγμα, σαφώς και μας αφορά και επαγγελματικά μιας και οι δανειστές αναμφίβολα επιθυμούν πλήρη άλωση της δυνατότητάς μας να ασχολούμαστε με το λιανεμπόριο που αφορά στην εφαρμογή στην πράξη της επιστημοσύνης μας.

Στην ίδια γραμμή με τους δανειστές όχι μόνο το σύνολο σχεδόν του παλαιού πολιτικού προσωπικού της χώρας αλλά και όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Όσο και να προσπαθούν να διαφύγουν κάποιοι από τον πυρήνα του διλήμματος η πρόταση ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ εμπεριέχει τη νεοφιλελεύθερη οικονομική λογική που θα εφαρμοστεί από όποια κυβέρνηση αναλάβει την τύχη της χώρας αν, ο μη γέννητω, η κάλπη αναδείξει το ΝΑΙ.

Ο ανεπάγγελτος πολιτικάντης του φιορινιού, αξιότιμος κος ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ, δεν μάσησε απόψε τα λόγια του. <ΝΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ> Τα υπόλοιπα φληναφήματα που αναμασούν ύποπτα συντεταγμένοι οι παλιοί δήθεν πολιτικοί αντίπαλοι ΣΗΜΙΤΗΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (έσπασε ακόμα και την περίφημη σιωπή του), ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΒΟΡΙΔΗΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, απλά επενδύουν στον εκφοβισμό και τον εκβιασμό της αληθινής βούλησης του λαού.

Άλλωστε ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ηγέτης του SPD δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια χτες στην ΜΠΟΥΝΤΕΣΤΑΓΚ <για την οικονομική κρίση της ΕΛΛΑΔΑΣ υπεύθυνοι είμαστε εμείς που δανείζαμε αφειδώς και χωρίς έλεγχο 40 χρόνια φαύλες πολιτικές ελίτ στην ΕΛΛΑΔΑ>. Φυσικά αυτή είναι η μισή αλήθεια, αλλά αρκεί για να αντιληφθεί και ο πιο καχύποπτος με την κυβέρνηση αυτή, ποια θα είναι η αντιμετώπιση της χώρας αν στο τιμόνι ξαναβρεθούν οι προηγούμενα αναφερόμενοι ή οι σημερινοί κλώνοι τους. Γιατί το ΝΑΙ θα οδηγήσει τη χώρα πολιτικά πίσω στον Νοέμβρη του 2014, δικαιώνοντας την ρητορεία και την πρακτική ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ-ΑΔΩΝΙ-ΒΟΡΙΔΗ. Ότι πιο σκοτεινό έζησε πολιτικά δηλαδή η χώρα από τη μεταπολίτευση και ύστερα.

Ουσιαστικά το ΝΑΙ, ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γιατί οι εκλογές καθίστανται περιττές. Την διακυβέρνηση μπορούν να την αναλάβουν κάλλιστα μάνατζερ. Θα μας έρθει και οικονομικότερα. Το ΝΑΙ οδηγεί οριστικά στην απόλυτη υποταγή στις πιο ανομολόγητες ορέξεις των δανειστών και εγκλωβίζει σε οικονομική και όχι μόνο σκλαβιά εμάς και τα παιδιά μας.

Ως φαρμακοποιούς μας οδηγεί στην ανεργία, ως πολίτες στον πνευματικό-πολιτικό ευνουχισμό. Και όλα αυτά για να εξακολουθούμε να έχουμε σε λειτουργία τα μηχανάκια της τράπεζας που θα εκδίδουν τα ψίχουλα που θα μας αντιστοιχούν ως εισόδημα. Για να μην ταλαιπωρηθούμε σήμερα να υποκύψουμε για 10 γενιές..

Με ειλικρινά αισθήματα απογοήτευσης είδα πρώην <αρνητές> και <μαχητές> κατά της λιτότητας να γίνονται έρμαιο των πιο ταπεινών αισθημάτων φόβου και ανασφάλειας και να επιδίδονται σε συμπεριφορές που παραπέμπουν σε φοβισμένα κουτάβια.

Όχι αγαπητοί μου αναγνώστες. Ο λαός δεν πρέπει να κολακευτεί και να δικαιολογηθεί αυτή τη φορά. Γνωρίζει πολύ καλά σε τι θα υποκύψει και δικαιολογίες δεν χωρούν. Το ΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΥΣ. Τα υπόλοιπα αποτελούν δικαιολογίες για την αλόγιστη υποταγή του καθενός μας στην μακαριότητα του δήθεν προσωρινού βολέματος. Και το πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτό 40 χρόνια τώρα.

Ας σκεφτούν όσοι φαρμακοποιοί επιθυμούν να ρίξουν ΝΑΙ πως θα συμφωνούν στην ίδια λογική για τη ζωή τους με ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ-ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΕ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΤΡΕΜΗ-ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ-ΚΑΨΗ-ΣΤΑΗ-.ΚΛΠ.

Καθώς και με τους ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΟΥΛΤΕΨΗ-ΒΟΡΙΔΗ-ΤΑΜΗΛΟ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΛΟΒΕΡΔΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κλπ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΑΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ, 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.

Εγώ θα σκέπτομαι πάντως τι θα έλεγαν αν ψήφιζα ΝΑΙ όλοι αυτοί οι πιθανά άγνωστοι της επικεφαλίδας του παρόντος πονήματος και γι αυτό θα ΨΗΦΙΣΩ ΟΧΙ. ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑ. ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΤΑΝ ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΝΑΙ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Ο Ναπολέων Σουκαντζίδης εκτελέστηκε την πρώτη Μάη στο σκοπευτήριο της Καισαριανής όταν, ως διερμηνέας, αρνήθηκε την προσφορά του Γερμανού συνταγματάρχη να μείνει στην ζωή αυτός για να τον χρησιμοποιούν ως διερμηνέα και να εκτελεστεί στη θέση του κάποιος άλλος. Ο Αντώνης Βαρθολομαίος ήταν ο Έλληνας διοικητής του στρατοπέδου, ο οποίος αρνήθηκε επίσης να διασωθεί και στην θέση του να εκτελεστεί άλλος Έλληνας κρατούμενος. Ο Κώστας Κουκκίδης ήταν ο τσολιάς φρουρός της σημαίας μας στην Ακρόπολη που στις 27 Απρίλη του 1941 αρνήθηκε να παραδώσει τη σημαία στον Γερμανό κατακτητή, την υπέστειλε, σκεπάστηκε μαζί της και έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης στο κενό. Ο Σπύρος Μουστακλής είναι ο στρατιωτικός που δεν λύγισε κάτω από τα πιο φρικτά βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ και αποφυλακίστηκε ως ζωντανός νεκρός, φυτό ουσιαστικά, από το κολαστήριο, υπερασπιζόμενος την ελληνική δημοκρατία. 

ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2011 Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΕΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ. ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΚΑΛΒΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΡΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΩΡΑΙΟΙ ΩΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ.
ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ.

Ανδρέας Σοφιανόπουλος,
Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας

Αντιπρόεδρος Π.Φ.Σ.