Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα η Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης

Την Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ καλείται να "ξεψαχνίσει" ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, μετά από μαζικές καταγγελίες ασθενών, σύμφωνα με τις οποίες αντί για δωρεάν φροντίδα από τους φοιτητές παραπέμπονταν στα ιδιωτικά ιατρεία καθηγητών της Σχολής, πληρώνοντας αδρά τις εργασίες στα δόντια τους.


Συγκεκριμένα, άποροι ασθενείς που επέλεγαν τη λύση του Πανεπιστημίου για να τύχουν της φροντίδας τελειόφοιτων φοιτητών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους άσκησης, αναφέρουν πως ύστερα από μεθοδεύσεις προωθούνταν στα ιατρεία των καθηγητών τους για «σοβαρές εργασίες», που δεν ήταν άλλες από εργασίες υψηλού κόστους, όπως εμφυτεύματα, απονευρώσεις κ.α.
Κατά τις ίδιες καταγγελίες, αυτά συμβαίνουν στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ την τελευταία τριετία, ωστόσο ο Αχ. Ζήσης στην προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ζητά να γίνει έρευνα σε βάθος πενταετίας εις βάρος καθηγητών, φοιτητών που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση και παντός άλλου υπεύθυνου.
Στην παραγγελία του ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να ερευνηθούν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Επιπλέον, επισημαίνει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί κι αν οι καταγγελλόμενοι καθηγητές κατέθεταν το 10% των κερδών από την ιδιωτική τους δραστηριότητα στον ειδικό λογαριασμό κονδυλίων έρευνας του ΑΠΘ, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
lifo.gr